Blogolj!

Tudta? Szombaton vége lesz a világnak – mondja egy amerikai


Már az én életemben sem az első eset, amikor bizton állítják, hogy eljön a világvége. Volt ugye az Y2K, aztán meg a maják. Most meg az amerikaiak, de ez utóbbi mondjuk elég meredek. 

Na most a helyzet azért kellemetlen, mert ugye a "jóslat" szerint szeptember 23-án vége lesz a világnak, ami ugye erősen szombat. Ezt hallgattam reggel a rádióban, de még az "igazmondó Blikkújság is foglalkozott az üggyel, sőt a Wahsington Post, a Fox News, de még a The Sun is hozta a világvégéről szóló hírt. 

Szóval, akkor ennyi… Ha ez mind megírta, akkor biztos igaz. 

A dolog hátterében David Meade keresztény (!!!) számmisztikus áll, aki úgy véli, hogy a Nibiru ütközik majd a Földnek és kész a baj. Van ám hozzá magyarázat is: a Szűz és az Oroszlány csillagjegyek vannak ebbe benne vastagon (mondom, hogy keresztény a számmisztikus). Na és akkor nézzük az okfejtést – még nem bibliailag, hanem jegyileg. A Hold szeptember 23-án a Szűz "lába" alatt lesz és ez hozza el a pusztulást. 

És akkor a Biblia idemagyarázása is jön, a Blikk fordításában. 

Csodálatos jelek fognak mutatkozni a Napban, a Holdban és a csillagokban, a Földön pedig a viharos tenger hullámai zúgnak. A nemzetek megrémülnek, tanácstalanságukban kétségbeesnek, és összezavarodnak. Az emberek elájulnak, sőt meghalnak rémületükben, amikor látják, hogy mi közeledik a föld lakosaira.
Lukács 21:25,26

Nézzük mindezt egy Károli Gáspár nevű uriember magyarításában: 

És lesznek jelek a napban, holdban és csillagokban; és a földön pogányok szorongása a kétség miatt, mikor a tenger és a hab zúgni fog,

Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, a mik e föld kerekségére következnek: mert az egek erősségei megrendülnek.

Lukács 21:25,26

Van értelmezési párhuzam, de ezt most ne elemezzük hosszan, mert sietni kell, hiszen mindjárt vége az egész civilizált világnak. 

Mert ugye jön a Nibiru bolygó. Ez az a bolygó, amiről legendák vannak ugyan, de a létezése éppen annyira bizonyított, mint a marsi életé. Mondjuk az is tény, hogy a sumérok is sztorizgattak róla hosszú téli estéken. Ugye a kiváló keresztény (!!!) számmisztikus dolgát az Irma hurrikán és az augusztus 21-i teljes napfogyatkozás is megkönnyít abban a tekintetben, hogy hülyítse a népet. 

Mindenesetre nem ragaszkodnék ehhez az egész világvége ügylethez, még akkor sem, ha együtt áll a Szűz és az Oroszlán, amelyiknek a fejére 12 csillagból álló korona kerül majd. De mondjuk az egész fejlett világról hű képet ad ez a sztori. Előjön egy elmebeteg, aki különböző természeti jelenségekbe belemagyarázza a Biblia betűit és erre ráugrik a feljett Nyugat sajtójának jelentős része. 

Amúgy meg nyugodjon meg mindenki. Szombaton felkel és le is megy majd a nap, sőt ez lesz a helyzet vasárnap és a további napokon is. Lehet tervezni kávézásokat, tárgyalásokat, utazásokat és még dolgozni is kell majd menni, maximum egy kis késés fér bele, de valami jobbat kell majd kitalálni a világvégénél. Persze, aki nem szeret kockáztatni az használja ki a mai napot. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/42756/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-09-23 08:57:33
Szeretem a humorát! Valóban, az emberi hülyeségek sora végtelen. Szegény keresztény, aki elhagyta a hitét, elfelejtette, hogy a világ végtelen és örök. Azonban raffinált, tudja hogyan kell feltünést kelteni önmaga iránt.
Aztán ha a benne hívők mégis csalódnak, akkor kisnyúl, majd talál magyarázatot. Ellenzéki politikusaink nap mint nap ezt teszik, riogatnak, de ők nem magyarázkodnak, hanem állandó tagadásban leledzenek.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?