Blogolj!

Szeged és Halásztelek fogadhatja be a migránsokat


Egészen összetett a helyzet a kvótaper döntését követően. A magyar emberek többsége ellene van a migránsok befogadásának. De, akad egy törpe kisebbség, amely szeretettel várja őket. 

Bevándorlók Szeged határában – Botkának nem tűntek fel (Fotó: szegedma.hu)

A probléma az ezzel a törpe kisebbséggel, hogy jelenleg döntéshozó helyzetben vannak azok az emberek, akik ide tartoznak. Itt van mindjárt Botka László, aki ugye Szeged polgármestere, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, aki olyan bizonytalan a kerítéssel kapcsolatban, mint az a bizonyos kezdő a gőzfürdőben. Előbb lebontotta volna, aztán most mégsem, de azt persze megérti, hogy az Unió nem ad Magyarországnak pénzt a védvonallal kapcsolatos költségekre. Botka amúgy is speciális helyzetben van a bevándorlással kapcsolatban, hiszen már régen tele volt Szeged illegálisan hozzánk érkező afrikai menekültekkel, amikor a polgármester még mindig nem volt hajlandó tudomást venni arról, hogy Európa óriási bajban van. 

Emlékezhetünk arra is, hogy mit mondott Martin Schulz, amikor még az Európai Parlament elnöke volt és meglátogatta elvtársát Szegeden. 

Ez egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni.

Senki sem tiltkozott a schulzi mondás ellen. 

No, de nincs ezzel az elmebajjal egyedül Botka László. Van neki egy kollégája, aki egyenesen számszerűsítette, hogy hány migránst fogadna be abba a városba, amit ő vezet. Szentgyörgyi József, a budapesti agglomerációba tartozó Halásztelek polgármestere alaposan megelőzte korát, hiszen már 2015 májuásban posztolta a Facebookra, hogy számíthatnak a rá a migránssimogatók. 

Bevallom Halásztelekkel kapcsolatban teljesen elfogult vagyok, hiszen a város polgármesterével ellentétben itt élek. Sőt még az emberekkel is beszélgetek, így aztán tudom, hogy egy jelentős részük nem osztozik a polgármester megfelelési kényszerből írt bejegyzésének tartalmával. Pedig magyarok és európaiak is. Nem bevándorlók. 

Hogy éppen Szeged, netán Angyalföld, esetleg Kispest, vagy Halásztelek hol helyezné el migránsokat arról persze nem szólnak a hírek – bár utóbbi város nem rég vett egy kastélyt többszáz milliós hitelből, oda esetleg… – a lényeg a megfelelés, a többségi akarat semmbe vétele. 

És akkor az érintett polgármesterek figyelmébe, a lipcsei rendőrség legfrissebb közleménye: 

Jobb lenne, ha nem egyedül futnának a nők, vagy legalább ne egy elhagyatott helyen. Amikor a nők elfutnak valaki mellett a parkban, mindig nézzenek a hátuk mögé, és bizonyosodjanak meg arról, nem követik-e őket.

Nem akarunk olyan városokban és országban élni, ahol ilyen közleményeket ad ki a rendőrség. 

9
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/42170/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 9 db hozzászólás érkezett!
Kristóf Ábel 2018-01-08 12:37:07
Nálunk, Szegeden voltak menekültek. Azon kevés város közé tartozunk, akik láthattunk élő hús-vér menekülteket, nem csak vizionáltunk valamit az állami tévé riogatáshadjárata után. Nos, nem voltak félelmetesek. A kulturált ember, akin még nem fogyott az agyunkat is kékítőben feloldó gyűlöletkampány, inkább empátiát érzett irántuk, mint a hajléktalanok és a koldusok irányába. Persze vannak, akik a hajléktalanokat is megvernék/legyilkolnák/jogszabályokkal kitiltanák mindenhonnan, de ez talán még (?) a kisebbség Magyarországon mindenhol.
Egyébként meg a szegedi Fidesz totális jogi képtelenségével szemben (amiről ők maguk is tudják, hogy az) menekültek letelepítéséről nem dönt sem egy város, sem annak polgármestere, pláne nem egy civil szervezet (MigSzol). Ja, és én is felhívnám a figyelmet az előttem szólóhoz hasonlóan az Orbán-Rogán-féle letelepedési kötvényekkel betelepített emberekre, amely minimum tízszerese annak az 1294 embernek, akinek el kellett volna bírálni (!) a menedékkérelmét itthon, és akik annyira "vizsgáltak-ellenőrzöttek", hogy konkrétan egy elítélt orosz adócsalót biztosan beengedtünk velük. Ld: https://mno.hu/belfold/orosz-csaloval-is-uzletelt-a-kormany-1360303
Válaszolok
Bimbo 2017-09-11 23:26:49
Az Orbán által pénzért befogadott több mint 17 ezer migránsról mi a véleményed?
Válaszolok
Panka 2017-09-09 23:29:33
Tisztelt Kecskés úr!
Tudja, nem szép dolog embereket riogatni egy ilyen hírrel. Sajnos napok óta ezt a hírt látom és hallom és kezd már egy kicsit elegem lenni. Ennek a cikknek egy 2015-ös facebook bejegyzés szolgál alapjául, ami nem egy megbízható forrás, ha engem kérdez. Hisz a facebookra annyi hazugságot lehet írni, az ember bármit mondhat, bármilyen véleményét megoszthatja társaival, és túlozhat is a dolgokkal kapcsolatban. Ha két éve a drága polgármester ezt írta, nem gondolná, hogy történt volna bármilyen változás? Ugyan, ez az iromány úgy szaglik ahogy van. Sajnálom azokat az embereket, akik eme biztos "bizonyíték" alapján elhiszik ezt az egészet és rögtön a polgármester utálatához és elbocsájtásába kezdenek. Mert amit az interneten, egy kis hírportálon írnak az biztos NAGYON hihető. Könnyebb egy másik embert bemocskolni, mint tiszteséges módon jutni "hatalomra", igaz? Pont mint egy középkori módszer, még jó, hogy lábalól nem teszik el egymást. Máskor, kérem, ha politikai figyelemre vágyik, ne mások munkáját próbálja szídni. És kérem máskor jól gondolja meg mivel is ijesztgeti a népet, mert már lassan egész Halásztelek a feje tetejére áll a maga aranyos kis cikke miatt. Remélem örül ennek a népszerűségnek, amit ezáltal elnyert.
Üdvözlettel: A 29. betelepített, halásztelki migráns.
Válaszolok
Antal 2017-09-09 18:01:40
Akkor talán tessék 1-2 évet keresztényként élni Szaúd-Arábiában, Jemenben vagy Algériában, aztán érzékelni fogja a vallások és tanításainak különbözőségét. ( Én már a három közül az egyikben megtettem).
Válaszolok
Gizella 2017-09-07 07:09:45
Tisztelt Urak! Hogy ha Halásztelekre nigránsokat fogadunk be! Az maga lesz az öngyilkosság! Senki nem fogja ezeket az embereket pluszba eltartani!!! Mert ők dolgozni nem fognak, és nem is akarnak! A mi kultúránkat eszük ágában sincs elfogadni!
Válaszolok
Attila válasza: Gaba bejegyzésére 2017-09-07 00:32:21
Kedves Gaba, valoban nincs külonbség a vallàsok között, végtére is minden vallàs alapjai ferdítésekre épűl. De nem szeretnék vallàsi vitàba belekezdeni hisz magam is azt gondolom hogy mindenki érzése szerint gyakorolja a hitét ha akarja. A tovàbbiakban Inkàbb beszéljünk betolakodókról.
jobban inkàbb azt érzem bajnak ha valaki nem làtja hogy ezek a szerencsétlen betolakodók sohasem dolgoztak, és eszük àgàban sincs dolgozni! Viszont szeretnek rabolni lopni és ölni! (ez utóbbira a hitük gyakorlàsa közben kerűl sor) Az hogy a primitív betolakodók nem érzik bűnnek amiket elkövetnek azt valahol értem, de hogy egy felvilàgosúlt európai sem érzi az azért furcsa! Ősszeségében az a véleményem hogy aki ennyire "vak" az vagy hazaáruló, vagy a betolakodokhoz hasonlóan primitív! Ez utóbbi sajnos az egész vilàgra nézve veszélyes!
Válaszolok
Gaba 2017-09-06 21:27:43
Tisztelt Kecskés Úr! De bizony bevándorlók élnek Halásztelken is. Senki nem őshonos itt. A honfoglalás idején a magyar nép is bevándorolt. Mitől különb a keresztény a muszlimtól? A keresztény nem öl? A pogányságot üldözte, a keresztes háborúkban gyilkolt, vallások háborúztak Egymással. A keresztény ültette vagyonokba a zsidókat. Hát nekem egyik vallás sem jobb, mint a másik. Szóval a muszlimok épp olyanok, mint a keresztények nekem.
Válaszolok
Jozsef 2017-09-06 17:20:26
Botka meg a Szentgyörgyi valamiről elfelejtkezik. Akiket be akarnak fogadni szeretettel, MUSZLIMOK !A jövő gyilkosait fogadnák be .Európa két alkalommal űzte el az iszlámot ,most sem lesz más megoldása !http://kephost.com/image/cYJ5
Válaszolok
Gabriella 2017-09-06 16:47:31
Csak áldani tudom a férjemet, aki nemrégen vett egy futópadot! Már nem kell a dunaparton futnom! Talán a nappali még biztonságos!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?