Blogolj!

Összefogás vagy sem? Ez itt a kérdés!


Jó ideje el lehet mondani a baloldalról, hogy egyszerűen komolytalan. Olyannyira, hogy még saját maguk sem igazán hisznek önmagukban. Mert persze minden választáskor érdekes módon összeborul az ellenzék, hogy majd jól összefognak a csúnya jobboldal ellen, de eddig nem sikerült semmit elérniük. Legfeljebb annyit, hogy újra és újra kinevettetik magukat.

Most már ott tartunk, hogy az összefogás sem olyan egyértelmű, ugyanis a Demokratikus Koalíció pártszavazást fog tartani arról a jövő héten, hogy a jövő évi választásokon kart karba öltve haladjanak-e a győzelem (?) felé az ellenzéki pártok. A helyzet eddig is enyhén szólva komikus volt, de úgy, hogy a szakadék egyre nagyobb a baloldali pártok között is, a kérdésfelvetés valahol tényleg jogos.

A kérdések így hangzanak:

Egyetért-e azzal, hogy a Demokratikus Koalíció a Fidesz legyőzése érdekében folytasson tárgyalásokat más demokratikus ellenzéki pártokkal mind a 106 egyéni országgyűlési választókerületi jelölés összehangolásáról?

Egyetért-e azzal, hogy a Demokratikus Koalíció ne kössön megállapodást mást párttal közös választási listán való indulásról, ha ennek az a feltétele, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ne szerepeljen a közös listán?

A szavazás hat napig tart és minden párttag részt vehet az internetes voksoláson. A DK alelnöke, Molnár Csaba szerint „mindenki összefogna a DK-val”, a szocialistáknak viszont gondjuk van Gyurcsánnyal. Az Együtt és a Párbeszéd nem zárkózik el a nagy összeborulástól, csak annak módjával van bajuk, tehát a helyzet egyelőre képlékeny, ám valószínű, hogy mivel nincs más lehetőségük nagyon, így a szavazatok az összefogásra fognak menni.

 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/42048/pics/lead_800x600.jpg
DK,ellenzék,Gyurcsány Ferenc,összefogás,szavazás
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?