Blogolj!

Szocialista elegancia

Kecskés István

600 milliós hitelfelvételre kapott engedélyt egy szocialista önkormányzat a kormánytól kastélyvásárlásra. Az urizálásnál lett volna fontosabb ügy is. 

Akik adósságba hajtottak egy várost az urizálásért: Szentgyörgyi József polgármester (balra) és Stefanik Zsolt alpolgálmester a szocialisták képviselő-jelöltje (Fotó: Halásztelek Város Hivatalos oldala – Facebook)

Emlékezetes történet: a halásztelki önkormányzat 600 milliós hitelből kastélyt vásárolt magának. Az épületet már birtokba is vette a hivatal – augusztus 20-án, szegény Szent István… –, amikor a Budapesten élő polgármester éppen ott van, akkor a szolgálati Mercedes szép környezetben parkolhat. Hitelből megvalósult a kastély melletti cukrászda is – a város vezetése ugye szoci, a cukrászdát Édes Pirosnak hívják –, vagyis minden szépen alakul a településen. Ehhez persze kellett az is, hogy valamilyen furcsa oknál fogva a kormány engedélyezze a 11 ezres városnak a rettenetesen nagy hitel felvételét.

A Pest megyei település vezetői amellett, hogy nem vetik meg az urizálást, azért az alaposan megadóztatott helyiekre is gondolnak a kastélyban: iskolát csinosítanának és sportcsarnokot is építenek. Előbbivel kapcsolatban Szentgyörgyi József polgármester tele is sírta a közösségi oldalt, mivel 

Az iskola bővítését a nyári időszakra terveztük, de még nem kaptuk a kormányzattól a hitelünk jóváhagyását!

A hangulatkeltés természetesen eredményes volt, háborog is mindenki! Én is! Szerintem is sokkal lényegesebb az iskola minden egyes csempéje, mint a kastély. Sajnos úgy tűnt a városka vezetése másként gondolkodott, most pedig természetesen a kormány a hibás. 

Nyilván. Ki más lenne? 

Mert ugye azt is tudjuk a polgármestertől, hogy a kastély átalakításánál – felújításról ne beszéljünk, azt megcsinálta az előző tulajdonos – nem nagyon volt fontosabb mostanság a városban.

Lehet, hogy ha a sorrenden csavartak volna egy kicsit, vagyis nem az urizálás lett volna az első, akkor az iskolások hétfőn nem a város sportlétesítményében, az önkormányzat volt épületében, vagy éppen a kastélyban ülnének be az iskolapadba, hanem az intézményben. 

Mindenesetre a sírás és a kormány szapulása ebben a helyzetben nem elegáns – már csak azért sem, mert ha a kastélyra szánt hitelt engedélyezték, akkor az iskola felújítására kértet is jóváhagyják majd –, de nagyon szocialista. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/41944/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?