Blogolj!

A legmenőbb street food kaják


Szabó Győző színművész nyitotta meg a „legmenőbb street food kajákat” ajánló, azaz több mint 50 receptet tartalmazó exkluzív kiadvány bemutatóját szeptember elsején Kincsem parkban.

A szükség hozta létre ezt a nálunk még viszonylag újnak számító élelmezési formát. Annak idején már a hadseregek élelmezésénél is jelentős számú személyzet vett részt a csapatokat társzekerekkel kísérve egy-egy háborúban, arról nem is beszélve, hogy a Vadnyugaton külön iparrá vált a tehéncsordákat hosszú utakra hajtó családok élelmezése. Vad-Horváth Zoltánnak és Zundel Rudolfnak, a  könyv szerzőinek bevezetője szerint „A modern kori food truckok az irodaházakkal sűrűn beépített nagyvárosokban terjedtek el az 1970-es évektől kezdődően. Manhattanben például négyszer-ötször annyi ember dolgozott, mint amennyit le tudtak ültetni a helyi éttermekben, így nem véletlen, hogy a büfékocsik intézményesült formában itt jelentek meg először. Az új és sokszínű termékkörrel, nemzetközi konyhai kínálattal stílust teremtő, látványos járművek a nagy fesztiválokon aztán éppen úgy kedveltté váltak, mint az üdülőövezetekben. A műfaj különlegességét az jelentette, hogy a food truckokon dolgozó kreatív séfek a konyha magányából kiszabadulva közvetlen kapcsolatba kerülhettek a vendégekkel: azonnali visszajelzést kaphattak és szóba lehetett elegyedni velük.” 

A négy éve alapított Magyar Street Food Egyesület két vezetője, Vad-Horváth Zoltán és Zundel Rudolf a „személyességnek ezt az inspiráló élményét” keresték és találták meg a food truck világában, ahol elkötelezett csapatok, jól működő családi vállalkozások dolgoznak együtt baráti légkörben. Úgy látják, hogy a „műfaj Magyarországra is gasztroforradalomhoz illő lendülettel robbant be.”

Míg 2014-ben az induláskor az első Food Truck Showt tizenöt autóval rendezték meg, egy évvel később már ötvenen voltak. Ma már több mint száz vállalkozásból tudnak válogatni, amikor a rendezvényszervezők ajánlást kérnek tőlük. A mostani háromnapos rendezvényen félszáz különlegesen átalakított gépjármű ontja az ételt és italt, emellett filmeket lehet nézni, a fellépő együttesek és művészek egyaránt szórakoztatják a felnőtteket és a gyerekeket, arról nem is beszélve, hogy az otthon is elkészíthető ételkülönlegességeket tartalmazó könyvet (Food Truck könyv több mint 50 recepttel) is meg lehet vásárolni.

Érdemes. És a receptek alapján elkészített ételeket pedig minél hamarabb a gyomorba helyezni.

Egyet-kettőt majd mi is ismertetünk.

Nyam!

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/41916/pics/lead_800x600.jpg
Food Truck,könyv,Street Food,Szabó Győző,Vad-Horváth Zoltán,Zundel Rudolf
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?