Blogolj!

Önvédelmi ösztön

Pintér M. Lajos

Az olaszoknál végleg betelt a pohár. Most már nem válogatnak az eszközökben, mert – némi fáziskéséssel ugyan, de – felfogták, romlásba sodorják országukat, romlásba sodorják nemzetüket, ha nem állnak ellen a migránsáradatnak. Az ősi Itália nem kér a muszlim hódításból, az iszlámból, meg akar maradni olasznak és európainak, ezért felvette a kesztyűt.

Előbb a partjaik felé tartó migránssimogató, migránsszállító hajókkal szemben kezdtek végre keménykedni, jelezvén, mindennek van határa. Majd Rómában vízágyúkkal kergették szét az egyik pályaudvar környékét gyakorlatilag elfoglaló, magukat már-már otthonérző migránsokat. Velence polgármestere aztán odáig ment, hogy felszólította a rendőröket, gondolkodás nélkül lőjék le azt, aki „Allahu akbart” kiáltozik.

Az olasz jobbközép azt is megértette, miért harcol éve óta Magyarország a kötelező betelepítés ellen. Ahogy hazánk és a visegrádi országok nem kérnek semmiféle kvótából, úgy a jobbközéphez tartozó olasz polgármesterek is egyre-másra mondják ki: joguk van eldönteni, kivel akarnak együtt élni, és kivel nem. A balközép római kormány az év végéig több tízezer bevándorlót akar szétosztani az önkormányzatok között, a többség azonban fityiszt mutat.

Nem is akárhogyan! Michela Rosetta, a Piemonte tartományban található San Germano Vercellese polgármestere bejelentette, pénzbírsággal sújtja azokat a magánszemélyeket, egyházi intézményeket vagy más szervezeteket, amelyek az önkormányzat területén migránsokat akarnának befogadni. Úgy véli ugyanis, hogy „a menedékkérők elhelyezése veszélyt jelenthet a közbiztonságra”. A szintén az Északi Liga színeiben Senagót vezető Magda Beretta is elutasította a migránsok befogadását, mert az olaszok lakáshoz juttatását tekinti elsődleges feladatának. A Milánó külvárosát képző Sesto San Giovanni első embere, Roberto Di Stefano, a jobbközép Hajrá, Olaszország (FI) politikusa eközben nemet mondott arra, hogy a helyi sportcsarnokot az ottani muzulmán közösségnek bérbe adja egy vallási ünnepségre – merő véletlenségből ugyanis évek óta „elfelejtik” kifizetni a bérleti díjat...

Ha nem engedjük meg, nem forgatják fel az életünket. Ez az első és legfontosabb lépés.

Úgy látszik, mégiscsak előtörtek az önvédelmi ösztönök.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/41801/pics/lead_800x600.jpg
betelepítés,bevándorlás,migráció,migráns,Olaszország
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?