Nem volt telitalálat a hatos lottón
Nyerőszámok: 15, 21, 22, 23, 28, 39 Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 132 875; a 4 találatos szelvényekre 11 285; a 3 találatos szelvényekre 2440 forintot fizetnek.
Blogolj!

Náci-komcsi tempó szobordöntögetéssel


A hír a Guardian-ből: „Bill de Blasio, New York polgármestere, Kolumbusz Kristóf manhattani szobrának eltüntetését fontolgatja. A demokrata politikus a charlottesville-i események után vette fontolóra a több mint 100 éves szobor eltávolítását”.

Mégpedig azért, mert a városi tanács elnöke, Melissa Mark-Viverito szerint Kolumbusz Kristóf megosztó figura sokak számára, különösen a karibiak szemében, ahhoz pedig, hogy biztosan jó döntést hozzanak, tisztán kell látni az ügyben, alapos vizsgálatra van szükség. Ehhez csatlakozott a neve alapján erősen olasz származásúnak tűnő polgármester, és az elmebeteg demokrata pc szerint – készülve a novemberi polgármester-választásra... – kürtölte világgá, hogy „a Kolumbusz-szobor ügyét felül kell vizsgálni, minden oldalról alaposan körül kell járni”.

Maximum a szobrot, te nagyon hülye!

A felfedező mását ugyanis egy csoportnyi amerikai olasz adományozta a városnak még 1892-ben, a felfedező amerikai partraszállásának négyszázadik évfordulóján.

125 évig senkit nem zavart? Ötnegyed évszázadig minden a legnagyobb rendben volt? Se karibiak, se amcsi digók nem pattogtak?

Szoborháború lesz ebből, akárki meglássa. Ugyanis a polgármesteri posztra pályázó republikánus Nicole Malliotakis azon az állásponton van, hogy a szobornak maradnia kell.

Naná, hogy az elnök is megszólalt, a Twitteren, még korábban, amikor a charlottesville-i események után gyönyörű szobrokat tüntetnek el. Trump ezt írta: „Ki lesz a következő? Washington? Jefferson? Ez annyira ostobaság!”.

Eddig sem voltam nagy véleménnyel az amerikaiak szellemi és kulturális képességeiről, na de ezek után...?

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/41655/pics/lead_800x600.jpg
Charlottesville,szobor
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?