Blogolj!

Kanadában harmadik neme is lett az embereknek

Kecskés István

Kanada is csatlakozott azoknak az országoknak a táborához, ahol bevezették a harmadik nemet. Aki úgy érzi, hogy nem nő és nem is férfi, az lehet X. Ilyen, márpedig nincs. 

Először is nézzük a hírt magát, amit a 444 olyan boldogan tett közzé, mintha kitört volna a világbéke: 

Szeptember elsejétől a kanadai útlevél, vagy más személyi okmányt igénylők már három nemi identitás közül választhatnak: férfi, nő és X. A harmadik "nem meghatározottnak" nevezett opcióval szeretné biztosítani a kanadai kormány a polgárok azon jogát, hogy azonosítsák saját nemi indentitásukat. Ezzel Kanada már a kilencedik ország a világon, ahol a három opció szerepel ezen a listán. Eddig Ausztrália, Banglades, Németország, India, Málta, Nepál, Új-Zéland és Pakisztán polgárai dönthettek úgy, hogy nem sorolják magukat se a férfiak, se a nők közé.

Itt van hozzá az eredeti cikk, ha nem hinne a 444-nek a szemének. 

Canada Introduces 'X' as a Third Sex Category for Passport Holders

Starting on Aug. 31, Canadians will have a new way to identify their sex on passports and other government documents: "X" will join the options of male and female. The decision to allow the third category, indicating an "unspecified" sex, is intended to protect the rights of Canadian citizens to identify by the gender of their choice, the country's immigration department said in announcing the change.

Azért egy dolgot mindenképpen szögezzünk le: nincs olyan, hogy harmadik nem. Vannak nők és férfiak. Vannak, akik a nőket és akadnak, akik a férfiakat szeretik – alap esetben ez ellentétesen alakul, vagyis a nők a férfiakat, a férfiak meg a nőket kedvelik. De olyan, hogy harmadik nem, olyan egyszerűen nem létezik. 

Vannak problémák. Persze, hogy vannak. Sajnos genetikai jellegűek is, ezekkel nehéz mit kezdeni. Meg vannak olyan esetek – liberális olvasónk kedévéért mondom: nem problémák, hanem ESETEK!!! –, amelykben a nemi vonzódás döntés kérdése. 

Meg van nekem egy kutyám. Okos – még papírja is van róla. De nem fajtiszta, így aztán tenyésztése nem javasolt, bár a kutya részéről igény mutatkozott a génjeinek átörökítésére. Kiheréltettem. Bocsánat: ivartalanításon esett át. Ettől ő még kan. Nem lett neki harmadik neme. 

Az embernek sincs, még akkor sem, ha állat…

Címkék: harmadik nem, Kanada
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/41635/pics/lead_800x600.jpg
harmadik nem,Kanada
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?