Blogolj!

Óriási! Megdöbbentő térkép a szlovák pénzügyminiszter irodájának a falán!

Kecskés István

Eddig kevés magyart érdekelt, hogy mi van Peter Kazimír irodájának a falán, de most előkerült egy fotó, amelyen látszik egy térkép. Megdöbbentő!

Balra fent! Gyönyörű, de szokatlan helyen van (Fotó: Denník N)

Peter Kazimír 49 esztendővel ezelőtt született Kassán, vagyis jóval idősebb, mint maga Szlovákia. Ilyen formán az ugye természetes, hogy a hazája történelmi térképét nem akaszthatta a falra, így keresett egy másikat, egy sokkal szebbet, amelyen ráadásul még a szülővárosa is rajta van. Persze az a Kassa még nem a mostani Kassa volt. 

A nagy internetes lexikon szerint Peter Kazimír amúgy nemcsak pénzügyminiszter, hanem még a Szlovák Köztársaság miniszterelnök helyettese is, vagyis a kormány második tagja, így még helyesebb a történet. Több dolog is érdekes lehet ezzel az esettel kapcsolatban. Az első és legfontosabb kérdés ugye az, hogy miként került az iroda falára a történelmi Magyarországot bemutató térkép. 

Lehet, hogy az egész kamu, egy montázs az egész? Első ránézésre ebben is lehetne valami, de a Felvidék Ma szerint ez a kép valódi és a "Denník N" nevű méltán híres, a képet elsőként közlő portálról sem feltételezném azt, hogy ilyen kérdéssel viccelődne. 

Szokatlan egy helyzet. Már önmagában az is, hogy ha egy ország kormányának tagja egy másik nemzet történelmi térképét rakja ki a falára. No, de az, hogy egy szlovák politikus az irodájában egész nap a nagy Magyarországot nézegeti az külön is kedves. És mondjuk erősen jó ízlésre vall.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/41514/pics/lead_800x600.png
Nagy Magyarország,Peter Kazimír,szlovákia,térkép
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?