Blogolj!

Barcelona: fél éve tüntettek a migránsokért, most sírnak – videó

Kecskés István

160 ezer ember tüntetett februárban Barcelona utcáin, hogy a spanyol kormány több bevándorlót fogadjon be. A múlt heti merénylet óta nagyot változott a világ. 

Háborogtam már azon, hogy a különböző terrortámadások után azonnal képek mutatása jön, "Pray for Pais", "Pray for London", stb… Ugyanakkor, ami most a barcelonai támadás után történik az több, mint megdöbbentő. A katalán városban tizenöten veszítették életüket a múlt héten, amikor egy iszlamista féreg a tömegbegázolt az autójával. Rettenetes, felfoghatatlan, felháborító…

Az embernek a szíve szakad meg, hogy ilyen megtörténhet egyáltalán. Apák, anyák, gyerekek lettek áldozatai a féktelen terrornak. 

Született is egy videó, amelyben John Lennon Imagine című számával emlékeznek meg az áldozatokra. A gyász, a megemlékezés nem lehet hatásvadász, hiszen az szívből, lélekből jön. 

Szóval nem lehet hatásvadász. Képmutató viszont sajnos igen. Mert nézzük meg, hogy mi is történt idén február 19-én a Barcelona utcáin. 

Mintegy 160 ezren követelték egy szombati barcelonai tüntetésen a madridi kormánytól, hogy Spanyolország fogadjon be több menekültet a háború dúlta országokból, például Szíriából, írja az MTI.

160 ezren tüntettek februárban, hogy több legyen Spanyolországban a migráns. Márpedig az illegális bevándorlóból – ven belőlük Európában bőven – egy is sok, ha a megbomlott elméjében gyilkos terveket sző. 

160 ezres tüntetés, majd fél évvel később 15 halálos áldozatot követelő szörnyű terror. A demonstrálók most emlékeznek. Nem 160 ezren. Kevesebben. Imagine és Pray for Barcelona. 

Elképesztő. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/41521/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?