Blogolj!

Werber és István modellje

Pintér M. Lajos


Nagy titkok tudója Mesterházy Attila. Könnyen lehet, hogy az MSZP többszörösen bukott egykori elnök–miniszterelnök-jelöltje megtalálta a közös nevezőt is Botka László és Gyurcsány Ferenc között, amikor az ATV-ben a minap üdvözölte Ron Werber ismételt magyarországi szerepvállalását. Mert hát nevezett „úr” annyira remekül „ismeri a magyarországi viszonyokat” és „tapasztalata nagyon hasznos lehet a 2018-as választáson”.

Elő a farbával! A baltábor e heti kis őszödi beszéde elég világos irányjelző. A luxusnyaralásai közben átmenetileg Magyarországon állomásozó, jelenleg vidéken haknizó, a komplett budapesti szoci agytröszt és vezérkar által szorongatott Rolex Lacival egyre lejjebb csúszó MSZMP-utódpárt utolsó mentsvárának a mocskolódást és az erőszakot tekinti.

Szóval Ron Werber. Az inkább hírhedt, mintsem híres izraeli politikai és kampánystratéga azért repült Budapestre, hogy jót falatozzon és eszmét cseréljen a két cicaharcossal. A brutálisan agresszív, vádaskodó, hazug, félelemkeltő kampányok karmestere, a láncszavazás Fields-érmes tudora jól meg is üzente a galaktikusoknak, hogy ideje összeborulni. Sivalkodása pedig alighanem sokat nyomat a latban, jóval hatásosabb, mint a Molnár Zsoltot vagy Tóth Józsefek görcsös erőlködése, netán a Vadai Ágnesek ez irányú nyüsszögése.

„Most az a nagy kérdés, hogy az összes liberális és progresszív ellenzéki csoport vezetői, beleértve Botka saját pártját is, képesek lesznek-e arra, hogy félretegyék személyes ambícióikat és hülye hatalmi játékaikat – amelyek annyira tipikusak és pusztítóak voltak a 2014-es összefogás rövid napjaiban. Megint a megosztottságot választják és személyes presztízsszempontjaik miatt feláldozzák sokak kívánságát, reményét az igazi változásra – vagy hajlandók lesznek őszintén együttműködni. Csak így, egységesen tudják megteremteni a győzelem esélyét” – kezdte a cölöpök leverését tavasszal a 168 Órában. A Heti Válaszban ezt így fejelte meg: „Most azonban nem a spekuláció, hanem a bátor döntések ideje van; keményen dolgozni, együttműködni, és egyesíteni az elhivatott baloldali és liberális ellenzéki politikusokat és politikai csoportokat.” A nyilvánosság előtt zajló köpködés, a Botka–Gyurcsány-anyázás, a bódító balbelharc azonban csak nem akar véget érni, eljött hát a személyes fejmosás ideje.

Werber újra kiokosította a darabokra szabdalt, tehetetlen és alkalmatlan balliberális gyülekezetet. Arról, hogy egységben az erő(cske). És arról, hogy mi az a bizonyos közös nevező.

No mi? A gyűlölet. A félelemből táplálkozó, mérhetetlen és határtalan gyűlölet. Ízlelgessük ezt így Szent István napjához közeledvén, aki Intelmeiben lefektette, hogy „a szeretet gyakorlása vezet el a legfőbb boldogsághoz”.

Szóval azért nem olyan bonyolult az élet. Csak azt kell eldöntenünk, a Szent István-i vagy a Ron Werber-i úton akarunk-e haladni.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/41376/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,DK,gyűlölet,Gyurcsány Ferenc,Mesterházy Attila,MSZP,Ron Werber,Szent István,szeretet,választás
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?