Blogolj!

Korda Gyuriék már learatták a Szigetet


Idén Korda Gyuri és Balázs Klári nélkül marad a Sziget, pedig hosszú évekig meghatározó színfoltjai voltak a retró buliknak. Úgy látszik a Mamma Maria már csak a hajnali dj-s bulik keretén belül fog felcsendülni.

A külföldi tömeg meg nem fogja érteni, hogy a maréknyi magyar miért őrül meg egyik pillanatról a másikra, de kit érdekel, ez is hozzátartozik a Sziget fílinghez. Mert éveken át Kordáékat hatalmas érdeklődéssel várta és még nagyobb rajongással fogadta a bulizó tömeg. És most nem túlzok, tényleg: a kis színpad előtt tömve volt a hely, és mindenki egy emberként üvöltötte a táncdalfesztiválos dalokat. A külföldieket is odavonzotta a hangulat, hiszen az mégiscsak elég menő, ha egy idős, decens pár huszonéveseket képes megőrjíteni a negyven éves számaikkal.

Ma már egyre jobban kikopnak a hazai előadók a Szigetről, és akármennyire is szerették Kordáék a szigetes koncertek légkörét, nekik is feltűnt a változás:

Már tavaly sem hívtak minket a fesztiválra, idén sem, nem is értjük. Úgy tűnik nekem, hogy nincsenek már nagyon magyar nevek a listán. Mindig elképesztő tömeg volt a fellépéseinken, sőt olyan is volt, hogy a nagyszínpadon fellépő sztárzenekart hagyták ott a koncert vége előtt, csak azért, hogy lássanak bennünket. De mindegy, mi már learattuk a Szigetet, az egy sikersorozat volt nekünk. Nincs bennünk keserűség vagy szomorúság. Minden más fesztiválon ott vagyunk. 

Tehát pánikra semmi ok, kedvenc retrópárosunkat máshol kell keresni, ahol remélem az egyik legszürreálisabb szám, a Reptér is elhangzik majd, aminek szövege ha belegondolunk tökre illik pedig a Sziget életérzéshez:

Körülöttem furcsa arcok, fürgeléptű emberek.
A hangosbemondó hív egy portugált.
Búcsúzik egy szőke kislány, ki tudja hogy merre megy.
Egy szakállas német csekket pénzre vált.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/41287/pics/lead_800x600.jpg
koncert,Korda György,Sziget fesztivál
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?