Csak öt újabb fertőzöttet találtak idehaza
Az előző napi tizenhat után ez némiképp megnyugtató, egyelőre nem gyorsul a járvány.
Blogolj!

Európa kezd rájönni, hogy a migránsokkal mégis csak a baj van?


Elérkeztünk arra a sarkalatos pontra, amikor Európa országai fokozatosan szigorítanak, ám a már ott élő, egyre gyarapodó migránsok ellen már nem nagyon tudnak mit tenni. Németország is hiába próbálkozik a kiutasítások fokozásával, amit azért halkan megjegyeznénk, hogy magának köszönhet.

Sőt, már ott tartunk, hogy a líbiai hatóságok módosították a hatáskörükbe tartozó tengeri mentési övezet határait és ezzel kitiltották az ország felségvizeiről a nem kormányzati szervezetek (NGO) mentőhajóit.

Horst Seehofer bajor miniszterelnök arra a meglepő felfedezésre jutott, hogy szinte lehetetlen kiutasítani a menedékkérőket Németországból. Még ennél is messzebb ment, ugyanis úgy véli a jövőben a külső határokon kellene dönteni arról, hogy ki léphet be az Európai Unió területére. Hát jó reggelt! Magyarország már akkor felmérte e helyzet következményeit, mikor mindenki tárt karokkal fogadta „szegény”, menekülő bevándorlókat. És azóta is folyamatosan nekünk kell harcolnunk az igazunkért, hol Brüsszellel hol Soros csatlósaival.

Erre tessék. Európa is – végre valahára – kezdi felfogni a dolgokat és belátni, hogy ez az átláthatatlan és felelőtlen befogadási és mentési rendszer nem működik, nem tartható fenn hosszú távon, csak is végeláthatatlan bürokrácia és káosz lehet a vége. És hogy miért is?

A kiutasítás elég nehéz feladat, hiszen papírok nélkül tulajdonképpen nem is lehetséges. Emellett a befogadó országtól kell egy nyilatkozat, hogy visszafogadják az adott személyt, amibe ugyan ki megy bele önként és dalolva?

És ha még meg is lennének a szükséges iratok, – ami ugye nincs – még akkor is ott vagyunk, hogy minden kiutasítottat két rendőrnek kell kísérni, vagyis nem olcsó egy ilyen procedúra (kb 6 ezer euró/koponya).

A migránsok legtöbbször azzal a trükkel próbálják lassítani a folyamatot, hogy eldobják a dokumentumokat, vagy szimplán hamis adatokat mondanak, de attól sem riadnak vissza, hogy szívinfarktust szimulálnak, és így kezdődhet a procedúra elölről, és eltelik másfél-két év, mire új eljárás indul.

Köszönjük, de mi ebből nem kérünk!

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/41288/pics/lead_800x600.jpg
Európa,migráns,Németország
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?