Blogolj!

Lövésekkel fékezik meg az embercsempészeket a tengeren


Nagyon nagy a baj Olaszország partjainál. Nemcsak azért, mert az európai országban fogy a türelem, hanem azért is, mert a migránsok és az embercsemépszek nem állnak le. Már lövések is dördültek. 

A líbiai haditengerészet egyik hajójáról lőttek a levegőbe, amikor az Open Arms nevű hajóval találkoztak nyílt vizen. A migránsokat Európába toloncoló jármű személyzete azt mondta, hogy elkergették őket, pedig ők aztán annyira szabályosan hajóztak a kontinens felé, néhány száz migránssal a fedélzeten, mint a huzat. Azt az egy apróságot felejtették el közölni, hogy több alkalommal is felszólították őket arra, hogy menjenek vissza oda, ahonnan jöttek – vagyis a kikötőbe –, ám ennek nem tettek eleget, így dördültek a figyelmeztetők. 

A lövésekkel is fegyelmező líbiai haditengerészet egyik nagy támogatója Olaszország, ahol bizony elfogyott a türelem. A déli ország fogta magát és küldött két hadihajót a líbiai vizekre – ezt mondjuk erőssen kérte az afrikai ország is. Emellett pedig a migránssimogató hajókkal kapcsolatban sokkal szigorúbban lépnek fel eddig, a Golfo Azzurrót például nem engedik kikötni (az index.hu szerint "a Golfo Azzuro nevű migránsmentő hajót szívatják az olasz hatóságok"). 

Eközben az ENSZ úgy fogalmazott, hogy a keménység a helyes út. 

Az olaszok pedig kitalálták a csőben a lyukat: azt szorgalmazzák, hogy Líbiában legyenek regisztrációs pontok. Hol és kitől is hallottuk ezt elsőként? 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/41127/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?