Blogolj!

Botka László Gazdagékkal nem fizettet, de másokkal igen

Kecskés István

Ismerjük jól a szlogent: "Fizessenek a gazdagok!"

Nem Botka László találta ki, hanem egy nála sokkal híresebb elvtársa kommunista, név szerint Rákosi Mátyás. Az ifjús szocialista csak felmelegítette ezt a számunkra nem túl szép mondatot, hogy ezzel sokkolja az ország választásra jogosult népét. 

Mi, akik nem élünk Szegeden csak hírből tudhatjuk, hogy a napfény városában ez a szlogen már félig meg is valósult, a "fizessenek" része már javában működik, hiszen a csongrádi megyeszékhelyen a legmagasabbak a parkolási díjak. Persze nem kell mindenkinek csengetnie, mert egy szerencsés tömeg, a párttársak és a barátok ingyen parkolhatnak a városban. 

Korábban napi 1500 forint volt a parkolás a városban, ma már ott tartunk, hogy ez megüti az 5000 forintos álomhatárt is, így a turistáknak alaposan a zsebükbe kell nyúlniuk, ha – okkal – szeretnének gyönyörkodni Szeged szépségeiben. 

És, hogy mennyire nem fizetnek a gazdagok, illetve a Gazdagék, az is kiderült: egy nyomozás kiderítette, hogy Botka László megyei szocialista elnök a helyettesének, Gazdag János korábbi makói országgyűlési képviselőnek több éven át jogosulatlanul biztosított ingyenes, éves, szegedi parkolóbérletet.

Szabó Bálint jogász, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, a Szeviép károsultak képviselője kedden úgy nyilatkozott, hogy Szeged önkormányzatának vezetői a 2013. január 1-jét megelőző időszakban jogszabályi felhatalmazás nélkül osztogattak egyenként több százezer forint értékű, kombinált parkolási bérleteket. Emiatt a Gyulai Járásbíróságon büntetőeljárás van folyamatban hat vádlott, köztük Mózes Ervin főjegyző, Solymos László általános alpolgármester és Kalmár Gábor kabinetfőnök ellen hűtlen kezelés miatt.

Ismerjük a szlogent: "Fizessenek a gazdagok!" A haverok ne. Csak a gazdagok. Még az sem baj, ha szegények. Ilyen a botkai sarcolás. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/41054/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?