Blogolj!

Széthullik a Momentum?


Két elnökségi tag már távozott a pártból, amely választút előtt állhat. 

Bevallom, többet vártam a Momentum Mozgalomtól. Azt hittem, hogy legalább ők komolyan veszik saját magukat, miután elvették az országtól az olimpia rendezésének lehetőségét – a vizes világbajnokság óta tudjuk, hogy ez mekkora hiba volt, persze nemcsak a hekkelők, hanem azok részéről is, akik hagyták elúszni (…) az esélyt. 

No, de beszéljünk a Momentumról, amelynek úgy tűnik, hogy csak momentumai lesznek a magyar politikai palettán. A mozgalom szétesőben van és nem is akárkik hagyják el a pártot, hanem meghatározó elnökségi tagok. 

Lelépett Kádár Tamás a mozgalom egyik esze, aki főszereplője volt "NOlimpia" kampánynak – büszke lehet rá… – és távozott Pottyondy Edina is, így két emblematikus figuráját veszítette el a Momentum. A hírek szerint a háttérben az áll, hogy nem jutottak dűlőre a koalícióralépés kérdésében. A távozók összeborultak volna a régi balosokkal és liberálisokkal, a maradók meg nem. 

Egyes elemzések szerint ebben a tekintetben várhatóak még viták a MoMo-n belül. A helyzet ugyanis egyszerű: ha a párt nem fog össze senkivel, akkor a baloldali, liberális törpepártok a várható vereség után az új formációra mutogatnak, mint amelyik megosztotta a szavazótábort. 

Mindenesetre egészen furcsa, hogy ilyen rövid élet után máris arról szólnak a hírek, hogy a szétesés szélére került a Momentum. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/41031/pics/lead_800x600.jpg
Momentum,Momentum Mozgalom
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?