Blogolj!

Migránsügy: orvosi igazolás 


Ujjongunk mi is itt a blogstarnál, hogy “na ugye, az olaszok végre elkezdtek gondolkodni”!

Aztán jön a kijózanító helyzetjelentő levél itáliai tudósítónktól.

Kezdődik azzal, hogy jól hangzik ez a hadihajós történet, meg a tűzparancs, csakhogy...

Az olaszok NEM LÉPHETNEK líbiai vizekre. Hiába mesterkedett az olasz kormány, a líbiaiak visszautasították őket. Pénzt és járőrhajókat kértek. Most ott tartanak, hogy az egyezményt aláíró NGO hajókon lehet megfigyelőként 1-1 rendőr. Pont. Most hallottam a RAINews24 híradójában: valóban szó van a két hadihajó küldetéséről, de a parlamentnek el kell fogadnia (biztos megszavazzák maximum a saját tempójukban - most nyár van, egészen szeptember közepéig). De ha megszavazták is, a hadihajók akkor sem léphetnek líbiai felségvizekre, csak ha a líbiai hatóságok kifejezetten kérik a segítségüket. (Ezt majd meglátjuk...) Lőni csak akkor lőhetnek, ha kimondottan megtámadják őket. Szóval még egészen messze vagyunk a valódi küldetéstől... (És ahogy az olasz politikai széljárást ismerem, addig sajnos 766-szor fognak változni a nézetek...).

És további apróságok. Mint például, hogy a két olasz hadihajó, melyeken maximum 150 fő szolgál - de pontosan csak az egyiket lehet tudni - Tripoli kikötőjében áll, az „olaszok pénzén nyaraltatják ott a legénységet”. Mivel Líbiában jelenleg 3 kormány van, ezért az, amelyiket elismeri a nép, megfenyegette az olasz egységeket, hogy lebombázza őket, hiszen minek vannak líbiai vizeken?

A másik rettenetesen okos húzás – a levél szerint -, hogy

kódexet akartak aláíratni az NGO hajókkal, amiben az szerepel, hogy nem lehet lekapcsolni a helyzetjelzőt, nem lehet fényjelzést adni az embercsempészeknek, és hogy a hajó fedélzetén kell hogy legyen egy olasz katona vagy rendőr, aki megfigyeli, hogy ezeket a dolgokat betartják. Aki ez nem írja alá, az nem köthet ki az olasz kikötőkben.

Az Orvosok Határok Nélkül nem írta alá, így nem köthetnek ki. Tegnapelőtt azonban a fedélzetükre vettek százakárhány menekültet, s mivel nem köthetnek ki, nyílt vízen átadták őket az olasz partiőrségnek. Tehát a bevándorlók így is megérkeztek, csak most még értük is mentünk.

Tudósítónk szavait és minősítő jelzőit levele ezen pontján inkább nem idéznénk szó szerint, a lényeg, hogy a választások közeledtével „megpróbálnak egy seggel két lovat megülni” a hoztam ajándékot, meg nem is népmesei fordulattal.

Minket azonban az is nagyon izgat – látva a hazai belpolitika mindennapjait -, hogy

ha olyannyira szakmai és ártatlan szervezet ez a bizonyos Orvosok Határok Nélkül elnevezésű NGO (amelynek röszkei produkcióját és jelentését úgy szajkózta a hazai ballib sajtó, hogy a fal adta a másikat), akkor mi a bánatos lófüttyért nem írta alá azt a bizonyos kódexet, amellyel ellenőrizhetővé válik nyíltvízi tevékenysége?

Arra gondolni sem merünk, hogy netán azért, mert összejátszanak az embercsempészekkel holmi Soros-ideológia végrehajtása mentén...

Mindenesetre erre most kiállítottak egy orvosi igazolást.

Miközben tudósítónk már Lombardiában már mást sem csinál, minthogy – megfogalmazásában – „lépten-nyomon kerülgeti a fekete meg arab porontyokat az utcán”, hiszen az olaszok elvonultak nyaralni, a kutya sem figyeli a köz ügyeit, a parlamentjük sem kapkod...

Ebbe a hibába talán nem kellene Magyarországon esnünk.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/41015/pics/lead_800x600.jpg
haditengerészet,Líbia,migráns,NGO,Olaszország,tenger
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?