Blogolj!

Kiéheztetett taxis hiénák

Charlotte

Valami kétségkívül alakul. Ez egy minapi, fehérabroszos találkozó kapcsán eléggé egyértelművé vált, hiszen – miközben a FINA Világbajnokság újra portyázásra bírta a hiénákat – a taxis rendelet módosításában oroszlánrészt vállalók megvitatták az eddigi eredményeket és a közeljövő feladatait. A kulcsszó: rend.  Minden téren, és mindenek előtt.  A BKIK ipari tagozatának vezetője, Csoltó Gábor sikerrel ültette asztalhoz Dr. Fónagy János államtitkárt, Tamásné Czinege Csilla helyettes-államtitkárt, dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettest, Metál Zoltánt, az Országos Taxis Szövetség és Krisán Lászlót, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnökeit – no, meg a személyszállító szakma legmeghatározóbb képviselőit. Abban egyetértés volt, hogy hasznos és rugalmas a rendeletmódosítás, de a hozzászólások kicsengése – a hiénák szempontjából vészjóslóan – egy és ugyanaz: minden szabályozás annyit ér, amennyit abból betartatnak. 

A vacsorára nem kaptak meghívót a hiénák. Meg más sem. Volt, aki hiányolta az Ubert, voltak, akik nem. Holott ez a kérdés sem túl bonyolult: senki sem akarta elüldözni őket, pusztán annyit kértek – ők is tartsák be a mindenkire kötelezőt.

Nem vállalták, elsomfordáltak.

De azért egy előre mutató nyomot így is hagytak: a rögzített hatósági ár mellett az utasok biztonságát szolgáló applikációk bevezetésének fontosságát. Az egész folyamat centrumában lévő BKIK célja mindig is az önköltségi ár alatti szolgáltatás megakadályozása, valamint az egyenlő piaci feltételek megteremtése volt. Ebben kétségtelen az előre lépés. Mint ahogy abban az elhatározásban is, hogy a résztvevők támogatnak minden olyan innovatív megoldást, ami a szolgáltatás színvonalát emeli – például az olyan applikációkat, amelyek az utazó közönség számára a taxik megrendelését gyorsabbá, egyszerűbbé teszik –, de csak és kizárólag az érvényben lévő taxisrendelet minden pontjának megfelelve, azt maradéktalanul betartva.

Mert rend a lelke mindennek.

S bár a vacsora oldott és jó hangulatú volt, az biztos, hogy ebben egyik fél sem ismer tréfát.

Helyesen.

    https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/40506/pics/lead_800x600.jpg
    Csoltó Gábor,Dr. Fónagy János,dr. Szeneczey Balázs,Krisán László,Metál Zoltán,Taxi
     

    Hozzászólások

    Ezeket a cikkeket olvastad már?