Blogolj!

Kerítést épít a libanoni határra Izrael


Tudjuk, hogy a határokon felhúzott kerítés nem egyedi a világon, mégsem bánt senkit egyetlen határőrizeti szerkezet sem, mint a magyar. Pedig Izrael most nem is akármilyen építésébe kezd. 

A Háárec című napilap arról számolt be, hogy magasabb és erőssebb kerítés építésébe kezd, mint amilyeneket eddig felhúzott. A libanoni határon épülő kerítésre 10 milliárd forintnak megfelelő sékelt különítettek el. A 81 kilométeres szakaszon jövőre áll majd az építmény.

És akkor nézzük, hogy mit is építenek a zsidó állam határára: egy hét méter magas betonfal, a tetején szögesdróttal. 

Szóval betonfal. Mint az Egyesült Államok és Mexikó határán. Ami miatt senki sem hisztizik, nincs az a jogvédő, aki emiatt felemelné a szavát. És az izraeli falat sem akarja lebontani senki. 

Látszik, hogy van ugye a kettős mérce és vannak olyan országok, amelyek egyenlőbbek a többieknél. 

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/39932/pics/lead_800x600.jpg
fal,határ,Izrael,kerítés,migráns
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Lőcsei 2017-07-09 22:43:45
Arról nem is beszélve, hogy milyen biztonsági ellenőrzésen kell átmennie egy palesztinnak, aki Izraelbe jár dolgozni. Gyalogosan, kerítésen, csomagjait átvizsgálják, iratait megnézik, fémdetektor. Minden nap. Miért is? Lehet azért, mert ki akarják szűrni a terroristákat??? Láttam. Akkor még hogy is mondjam....furcsa volt. Azóta pedig már nem is tudom....érthető.
Válaszolok
Borbála 2017-07-04 10:48:17
Ilyen volt még a "berlini fal" is. A libanoni népek rokon nép az izraeli néppel és mégis hatalmas kerítést húz fel. Hmm...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?