Blogolj!

Meleg miniszterelnököt szeretne a Kossuth-díjas költő


"Bízzunk benne, lesz még Magyarországnak LMBTQ-miniszterelnöke" – mondta Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas költő, próza- és drámaíró, műfordító a Budapest Pride megnyitóján. 

A kép tavalyi (Fotó: nepszava.hu)

Most vonatkoztassunk el attól a kétségtelen ténytől, hogy Parti Nagy Lajos 2007-ben vette át az egyik legnagyobb elismerést, akkor amikor már volt olyan, aki nem fogott kezet a szemkilövéshez asszisztáló Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől. Ez most tényleg másodlagos, hagyjuk is. 

Nézzük először is azt, hogy mi az az LMBTQ. A rövidítés feloldása: LeszbikusokMelegekBiszexuálisokTranszneműekQueerek és Interszexuálisok.

Leszbikusok? Tudjuk.

Melegek? Az is megvan.

Biszexuálisok? Tiszta.

Transzneműek? Borzalmas – illetve bocsánat ismerjük a kifejezést. 

Queerek? Mi van? A wikipedia szerint ide sorolandók, azok akik nemcsak heteroszexuálisok, hanem bármi módon "kilógnak" a társadalom hagyományos sémáiból. Szóval ide sorolandók a deviánsok és a hülyék is, meg azok is, akik birkával is csinálják. 

Interszexuálisok? Nem, ők nem azok a Juventus szurkolók, akik nagyon örülnek neki, hogy a csapatuk legyőzte az Intert. Megintcsak a nagy lexikon szerint ilyen emberk, aki kromoszómáit, nemi hormonait, elsődleges és/vagy másodlagos nemi jellegeit tekintve nem határozható meg egyértelműen férfiként vagy nőként. Az interszexuális egyénnek lehetnek férfi és női biológiai jellemzői is egyszerre.

Szóval Parti Nagy Lajos ilyen miniszterelnököt szeretne. Nem lehet, hogy ez ne legyen mérvadó? Hanem mondjuk olyan lenne, aki számára a haza, a magyar emberek sorsa az első? Aki nem lebontani akar, hanem építeni? Olyan, aki a nagyokkal is szembemegy azért, hogy a magyaroknak ne csorbuljanak az érdekei? Vagy olyan, aki nem hivalkodik a nemi hivatartozásával, hanem dolgozik? 

Ja, hogy van ilyen? 

Akkor jól van. Akkor maradjunk annyiban, hogy Parti Nagy Lajos is azt csinál a véleményével, amit akar. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/39870/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?