Blogolj!

A Momentum, a melegek és a hazugságok

Kecskés István

Némi hallgatás után ismét előkerült a Momentum Mozgalom, amelynek vezetője Fekete-Győr András, meleg hangú üzenetben hívott meg mindenkit a Budapest Pride-ra. Keresik a szereplési lehetőséget, mert a mozgalom szolnoki rendzevénye elmarad. 

Szóval Fekete-Győr András (a minap olvastam egy posztot, amiben FeGyőr becenévvel illették, ezen nevettem, de nem vagyunk mi ismerősök, így én maradok az anyakönyvezett nevénél), azt mondja, hogy menjen mindenki a melegfelvonulásra. Azt a logikai bukfencet ugorjuk át, hogy ez szerinte nem politika, de nem sokkal később belevág a kormányba egyet, mert szerinte annak a családképe, kontervatív, idejét múlt és kirekesztő. A fene tudja… Az mondjuk mértes hazugság, hogy Orbán Viktor szerint, az aki özvegyként neveli a gyerekét az nem tekinthető családnak – ilyet a miniszterelnök soha sem mondott. 

Mindenesetre elevenítsünk fel egy képet a tavalyi melegfelvonulásról, amelyre most szeretettel invitál mindenkit a Momentum. 

Fotó: nepszava.hu

A fotón látható illető nyilván nem kirekesztő. Sőt. A Barbie Hitler kifejezetten befogadónak tűnik. És egyértelműnek látszik az is, hogy számára a család nem egy férfi, egy nő és néhány gyerek egysége, hanem éppen az ellenkezője. A klasszikus családmodell szerinte talán üldözendő is. 

A mozgalmistáknak amúgy volt baja a héten. A szervezet nem rendezheti meg a szolnoki eseményét – kénytelen Bodajkra költöztetni –, s több rajongójuk szerint a lemondás hátterében a kormány, a Fidesz és egyenesen Orbán Viktor áll. Pedig nem. Csak be kellett volna fizetni az előleget a Tiszaliget Turisztikai Központ számlájára. Erről szerződést is kötöttek a felek, igaz abbam egyszer az április 15-i, majd a május 15-i dátum szerepelt – mindkettő elmúlt, utalás nem volt. És a legviccesebb a Momentum indoka: 

A fesztivál momentumos felelőse korábbról is ismeri a szállás kezelőit, ezért nem csinált ebből ügyet, úgy volt vele, hogy utalja az előleget, amint kérik. A pénzt azonban nem kérte senki, sem április 15., sem május 15. után (444.hu)

Aha! Tehát, ha a boltban nem kérik a kenyér árát, akkor az ingyen van! Meg a melegek felvonulása is. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/39642/pics/lead_800x600.jpg
Budapest Pride,melegfelvonulás,Momentum,Momentum Mozgalom
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?