Blogolj!

Félig teli, félig üres

Pintér M. Lajos

„A magyarok fele megy csak nyaralni idén” – harsogta kedden a GfK piackutató intézet Magyar Hírlapban közölt adataira hivatkozva a nem kormánypárti sajtó. A magyar lakosság kicsivel több mint fele (54 százalék) tervez utazást idén nyáron – derült ki egyébként az említett felmérésből.

A többség a híradóban nézheti az elit nyaralását. A népesség fele azért nem jut el nyaralni, mert szegény. A milliárdos fideszes elit ezen a nyáron is bejárja majd a világot, az adófizetők meg a híradóban és a Facebookon nézhetik, hogyan urizálnak azok, akiknek soha semmiért nem kellett megdolgozniuk” – ugrott rá azonnal a gumicsontra Gréczy Zsolt, a DK szóvivője.

„A magyarok több mint fele tervez utazást nyáron” – ez már az MTI szerda reggeli címe. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) legfrissebb kutatása szerint a magyar háztartások több mint fele, 51 százaléka tervez főszezoni utazást, míg 2012-ben a megkérdezett háztartásoknak még csupán a 36 százaléka tervezte ezt – idézi az állami hírügynökség Bánhegyi Zsófia, az MTÜ vezérigazgató-helyettese a közszolgálati M1-nek adott nyilatkozatát. Ja, amúgy az MTÜ vezérigazgató-helyettese szerint „ez azt mutatja, hogy az embereknek több pénze van utazni, a gazdaság erősödik.

Ez tipikusan annak a bizonyos pohárnak az esete, mely félig teli, félig üres. Attól függ, honnan akarjuk nézni, melyik szemüveget (szemellenzőt) helyezzük fel. Leginkább jól mutatja, hogy kampányőrület ide vagy oda, azért közeledik a nyári politikai uborkaszezon.

Legalább lesz min rágódni, ha kiüresedett és ellaposodott az egész országot lázban tartó lex csicska...

Akár a vízparton, akár a tévé előtt. Tartozzunk az ország bármelyik feléhez. Akár a többségi kisebbséghez, akár a kisebbségi többséghez.

Címkék: nyaralás
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/39514/pics/lead_800x600.jpg
nyaralás

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?