Blogolj!

A HVG kettős mércéje: nácizni szabad, véleményt írni nem

Kecskés István

Mint azzal foglalkoztunk tegnap az egykor sokkal szebb napokat megélt HVG internetes oldalán is megjelent egy cikk a válogatott arcpirító andorrai vereségével kapcsolatban. 

Néhány száz elborult neandervölgyit náci tetkóval… Fotó: TrollFoci

Hont András hvg.hu-n megjelent cikke, ami nem a kudarcot tartja a legnagyobb csapásnak, hanem azt, hogy a magyar szurkolók járják a világot és a szerző szerint "időről időre ráengedünk mit sem sejtő európai városokra néhány száz elborult neandervölgyit náci tetkóval vonulni Marseille-ben, kedélyesen buzizni Lisszabonban, borogatni Bukarestben."

Sokaknak volt ezzel kapcsolatban véleménye, mit ad isten még az EMMI egyik főosztályvezetőjének is, aki leírta egy hozzászólásban, hogy szerinte Hont András – összefoglalva – egy barom. No, ez persze ki is verte a HVG-nál az összes biztosítékot és azonnal felháborodott cikk jelent meg arról, hogy egy főosztályvezetőnek nem lehet véleménye. 

"Az állam kötelékében dolgozók pedig azt a felelősséget is viselik, hogy az államot is képviselik, úgyhogy ez most így duplán kínos" – írja az oldal. 

A kettősmérce legújabb megtestesülésében persze azon lazán túllépnek, hogy Hont nácizott egy sort – azzal nyilván nincs semmi baj a HVG értékelése szerint –, hanem csak azt emlegetik, hogy hány milliárd is folyt a futballba és ennek ellenére is kikaptunk Andorrán. 

Ilyen ez. Nem lehet ellenvéleménye senkinek, pláne akkor nem, ha állami alkalmazottról van szó. Kussoljunk. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/39220/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?