Blogolj!

Ha fekete pólóban szurkolsz, akkor náci vagy…

Kecskés István

Hont András a HVG újságírója is klaviatúrát ragadott, hogy helyretegye az Andorra ellen csúnyán besülő magyar labdarúgó-válogatottat. Igaza van. Mindenki menjen a fenébe, mondjon le, adja le a szerelést. De Hont szerint nem az 1–0-s vereség a legkellemetlenebb – szerintem meg, de! –, hanem valami egészen más. 

Az igazi ciki azonban nem ez. Ami miatt valóban szégyellni kéne magunkat a világ előtt az az, hogy időről időre ráengedünk mit sem sejtő európai városokra néhány száz elborult neandervölgyit náci tetkóval vonulni Marseille-ben, kedélyesen buzizni Lisszabonban, borogatni Bukarestben. Ott kéne őket felejteni valahol, hozzanak létre számukra egy no-go zónát vagy egy állatkertet.

De nyilván hazánk nem mondhat le varázsos személyiségükről, értékes szolgálataikról. A lelátói lumpenek a rendszer Zsil-völgyi bányászai, kellenek ők a pártszékházak elé, a választási irodához és vadászni CEU-kitűzős fiatalokat az éjszakában. Mindemellett ők jelenítik meg leginkább azt a lelki működést, amely a NER egészére jellemző, és amely már a Kádár- és Rákosi-rendszert is áthatotta: 11 vadidegen férfi produkciója teremti meg a személyes önbecsülést, az egyéni és kollektív kiválóságot, a büszkeség érzését. A fekete pólós harcosokból – akik társadalmilag olyan hasznos tevékenységet látnak el, mint például a karlendítés, a fejvörösítés és más hasonlók – nem egyszerűen a szurkolói elkeseredés, düh tör elő (ami érthető lenne, ha valakit magával ragad a játék), hanem az afeletti csalódás, hogy most nem érezhetik magukat különbnek más népek fiainál, és nem tudják felsőbbrendűségük teljes tudatában ordibálni, hogy ledarálnak minden román csecsemőt. Ezért üvöltik a magyar csapatnak, hogy vegyétek le a mezt, és ez csal könnyeket Dzsudzsák szemébe.

Nem értem én ezt az egészet. Nyilván az ember Vasas-szurkolóként – Hont András az angyalföldiek rajongója – nehezen értelmezi azt, hogy a kedvenc csapatért a szurkolók az egész világot átutazzák, sőt még azt is, hogy felvonulva éltetik a csapatot idegenben is. Hogy Hontnak ez a Marseille-ben náci tetkóval vonuló – nem száz, hanem nagyjából 25 ezer – szurkoló képe csak félig állt össze azon sincs mit csodálkozni. Ugyanis nem meglepő, hogy csak a nyugati sajtóban megjelent hírig jutott, ami a fenti állítást tartalmazta, ám az az információ már nem ért célba, hogy a lapok által kipécézett magyar fiatalember egy madridi egyetemen tanít, többszörös bajnok testépítő, ráadásul egyetlen egy náci tetoválása sincs. 

Hont András (jobbra) a lelátón

Hont András úgy csinál, mint aki még életében nem volt futballmeccsen, pedig volt, hiszen nem egy kép látható a közösségi oldalon, amelyeken piros-kékben pompázik. Igaz a fotók alapján nehéz eldönteni, hogy a Vasasért, vagy Schiffer Andrásért rajong-e jobban, mert leginkább utóbbival látható egy képen. Szóval úgy viselkedik, mint aki még egyáltalán nem volt lelátón és soha nem hallotta volna azokat a válogatott szidalmakat, amiket mondjuk egy játékvezető, vagy az ellenfél emblematikus figurái kapnak. Igen, buzizott a szurkolók egy része Lisszabonban. Ilyen volt és ilyen lesz is. De ettől még homofóbnak beállítani egy teljes szurkolótábort elég nagy baromság. 

Mint ahogy az is, hogy aki fekete pólóban szurkol a magyar válogatottnak az vörös fejjel lengeti a karját – nyilván náci módra, mert nem hiszem, hogy másféle karlendítés eszébe juthat Hont Andrásnak. Voltam már én is fekete pólóban meccsen és ha jól emlékszem, akkor csak abban az esetben emelkedett magasba a kezem, ha éppen gólt szerztett a csapat. 

Az a rigmus felháborító ami a román csecsemőkre vonatkozik. Ugyannyira az, mint amit a Steaua szurkolók megengedtek a magyar emberekkel, a magyar anyákkal kapcsolatban. Nyilván ezen, meg az amúgy rendszeresen hallható magyar ellenes román rigmusokkal kapcsolatban is háborgott Hont András egy sort, csak én nem találom. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/39178/pics/lead_800x600.jpg
Hont András,náci,ultrák
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?