Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 2 (kettő), 14 (tizennégy), 27 (huszonhét), 32 (harminckettő), 36 (harminchat), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt, az 5 találatos szelvényekre egyenként 332.755 forintot; a 4 találatos szelvényekre egyenként 7.765 forintot; 3 találatos szelvényekre egyenként 2 145 forintot fizetnek.
Blogolj!

Botka László szintet lépett

Pintér M. Lajos

Amennyiben Széchenyi Istvánhoz mérte magát. Úgy tűnik, az MSZP a nokiás dobozról vastagbőrre cserélné a logóját!

Ahogy hétről hétre egyértelműbb, elképesztően bő rá a kabát, úgy próbál meg egyre nagyobbakat mondani Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje. Minél reménytelenebb vállalkozás, annál kétségbeesettebben próbálja meg „Rolex” avagy „Kerítésbontó” Lacit Orbán Viktor egyetlen és potens kihívójának beállítani a balliberális sajtó és értelmiség.

Valahol ott kezdődött néhány hónappal ezelőtt, amikor „Vaci Laci” összeszedte a bátorságát, és kimozdult biztonságos szegedi barlangjából, hogy ő maga a Megváltó, az európai újbaloldaliság magyarországi képviselője, a honi Sziriza- és Podemos-kreátor. Aztán lett belőle piros-fehér-zöld Macron, a Kárpát-medencei integrátor. Miközben nem állt távol tőle, hogy rájátsszon, ő a Tisza-parti Martin Schulz, a migrátor. Aztán világossá vált, hogy Botka László egy óriásira fújt (fuvalkodott) vörös lufi. Maga a múlt, „maga a 2010 előtti MSZP” (copyright Gréczy Zsolt, Demokratikus Koalíció). Röviden és velősen: „vicc” (copyright Stumpf András, Válasz Online).

Lelepleződött, hogy az árokásó, nemzetszaggató „Fizessenek a gazdagok!” szlogenjét ( = „az” újbaloldali program...) sem mástól „csente”, mint Rákosi Mátyás elvtárs-pajtástól. Ettől úgy összezavarodott, hogy előbb Bajnai Gordont hajította egy listára Rákosival, Kádár Jánossal és Horthy Miklóssal. Hogy aztán szintet lépjen. A június 10-i Simicska-hírharangban Magyar Nemzetben megjelent interjújában egyenesen azt állítja: „A Tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok! egy szociáldemokrata program, amit Magyarországon, ha jól tudom először, bár nem szó szerint, de Széchenyi István gróf mondott.

Álljunk meg egy szóra, László! Egy mondatban sikerült magát a legnagyobb magyarral összemérnie, és Széchenyi Istvánt leszociáldemokratázni, értsd: le-MSZP-sezni. Ami azért mindennek a teteje... Innen már csak úgy lehet továbblépni (ha egyáltalán), amennyiben sikerülne valahogy összehoznia saját jelentőségét, kvalitásait és képességeit Szent Istvánnal, esetleg a honfoglaló Árpáddal. Valljuk be: nem kis feladat. Kerényi György és Ron Werber is felkötheti a gatyát.

Botka Lászlónak tudnia illene: nem a méret a lényeg. És nem ártana, ha lapozgatná kicsit a történelemkönyveket, mielőtt ökörségeket zúdít a magyar emberek nyakába. Ha már elődök után kutat, maradhat is saját kezdőbetűjénél, és ott lapozza fel a lexikont. Segítünk! Nem Báthory. Nem Bethlen. Nem Batthyány. Nem is Bibó.

Bolsevikok.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/39157/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,MSZP,Széchenyi István
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?