Blogolj!

Pánik Torinóban – a terroristák elérték, amit akartak – videó

Kecskés István

Nézzük a hírt magát, aztán vonjuk le a következtetést. 

Pánik tört ki egy torinói téren, ahol futballszurkolók óriáskivetítőn nézték a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét; a lökdösődésben több százan megsérültek.

A Piazza San Carlón körülbelül húszezer Juventus-drukker nézte a döntőt. A második félidőben a tér közepéről néhány száz ember fejvesztve futni kezdett, pánik tört ki, lökdösődtek az emberek, átgázoltak azokon, akik a földre kerültek.

Az első hírek arról szóltak, hogy a pánikban körülbelül harmincan megsérültek, de az olasz média és több hírügynökség vasárnapra virradóra több száz sérültről adott hírt. Egyes híradások négyszáz, mások még ennél is több, hatszáz sérültről szóltak. A sérültek többségük könnyebb zúzódásokkal és horzsolásokkal úszta meg az incidenst, de öten súlyos sérüléseket szenvedtek, köztük egy hétéves kisfiú is, akit megtapostak a téren.

Szemtanúk szerint egy hangos durranás kelthetett riadalmat. Feltehetően petárda robbanhatott, amit pokolgépes detonációnak gondoltak. Az incidens után sok fekete-fehér Juventus-mezes szurkoló visszatért a törött üvegpalackokkal, elveszített cipőkkel és táskákkal, szeméttel borított térre, és nézte tovább a meccset, mások pedig kétségbeesetten keresték hozzátartozójukat vagy barátjukat.

Videón a pánik kitörésének pillanata: 

A következtetés?

A terroristák elérték a céljukat. Félünk. Minden durranástól, minden hülye petárdától. Mindentől. Nem lehetünk nyugodtak, mert beengedtük magunk közé a férgeket. És végül a nemcsak az iszlamisták taposnak el minket, hanem mi is magunkat. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/38966/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?