Blogolj!

45 bősz lovagkeresztes mint szürke szamár a ködben

Pintér M. Lajos


Bár a 444 111-ig számlált, a Kormányinfón kiderült, a valóságban csak 66-an küldték vissza lovagkeresztjüket.

A balliberális hírportálok egymásra licitálva számoltak be róla tavaly augusztusban, szeptemberben, hogy Bayer Zsolt állami díjazását követően a jobboldali publicista ellen indult hecckampányban hány MSZP-SZDSZ által megsüvegelt lovagkeresztes adja vissza kitüntetését. A már-már gyűlöletkampányra hajazó, valójában enyhén óvodás mutogatásban a 444.hu járt az élen, nyitóoldalán frissítve a visszaadott lovagkeresztek számlálóját. Most kiderült, mennyi az annyi, hiszen Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése szerint a Köztársasági Elnöki Hivatalnak ki kellett adnia a számokat, miután egy magánszemély perre ment ezért.

A hivatalos közlemény szerint „A Köztársasági Elnöki Hivatal részére összesen 66 személy küldte meg a korábban átvett kitüntetését. Ezen túlmenően 1 személy kizárólag az oklevelét és a kitüntetéshez kapott igazolványát juttatta el a Hivatalhoz.”

Hallgassuk ezzel kapcsolatban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter – idézet a csütörtöki Kormányinfóról.

„Na, jó, de hát ez nem a 444 hibája. Magyarok vagyunk (…). Itt az, hogy visszaadom a kitüntetésem, és a végén aztán [valóban] visszaadom-e, az nem ugyanaz. Sok példát tudnánk hozni, tehát a fenyegetés valamivel és a megvalósítása (…) Magyarországon a társadalom lélektana és szerveződési szempontjából másképpen van. Vissza akarták adni, de aztán már nem volt olyan fontos másnap...”

Lázár János azt is mondta ezen a Kormányinfón, nem minden válaszának az a célja, hogy okosabbak legyenek általa (a kérdező újságírók). Ettől okosabbak lettünk.

Kérdés, valaha megismerjük-e annak a 45 ellenzékieskedő szájkaratésnek a névsorát, akiknek másnap már valamiért nem volt olyan fontos. Attól is okosabbak lennénk.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/38364/pics/lead_800x600.jpg
Bayer Zsolt,lovagkereszt
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?