Blogolj!

Bayer-kávé 3. – Foglalkozása "gulyásmárton"

Kecskés István

Bayer Zsolt, amúgy polgári módon kávézni hívta azokat, akikkel nagyon nem ért egyet hazánk dolgairól. Nézzük kikkel ül egy asztalhoz, kezdjük mindjárt Gulyás Mártonnal. 

Gulyás Márton (balra, kék melegítőben) a bíróság előtt (Fotó: MTI)

Nehéz meghatározni a foglalkozását, részint azért, mert arról nem tudunk, hogy állása lenne – ettől persze még lehet neki –, ráadásul nem a szakmai sikereivel került be a sajtóba. Kizárólag akkor hallunk róla, ha valami balhé van. 

A legnagyobb internetes lexikon szerint 1986-ban született Budapesten, egy középosztálybeli család harmadik gyermeke, édesapja Gulyás Gyula, dokumentumfilm-rendező. A Berzsenyi Dániel Gimnázium diákjaként 19 évesen színdarabot rendezett, később felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, de azt nem végezte el. Nyilatkozata szerint azért, mert „túl radikális gondolkodása miatt rossz volt a viszonya a tanárokkal.”

Visszakanyarodva a középiskolás éveihez: 2005-ben tüntetést szervezett a Berzsenyi igazgatója ellen. Ekkor került kapcsolatba a Krétakörrel, amelyet Soros György bőkezűen szokott támogatni. A szereplési vágya aztán a 2010-es évek kezdete után vált jelentőssé. Zavart meg balett előadást, de még a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján tartott rendezvényt is. Politikailag nehéz meghatározni a kötődését – talán "gulyásmártonista" –, mert nemcsak a kormánypártokat tekinette céltáblának az elmúlt évelben, hanem a Demokratikus Koalíció szimptaizánsaival is összetűzésbe keveredett. 

Gulyás rongálásban is az élen jár, hiszen 2016-ban annyira mérges volt az Országos Választási Bizottságra, hogy annak épületéről leszedte a táblákat és ugye nem is volt olyan rég, amikor festékkel dobálta meg a Sándor-palotát. Előbbi 41.800 Ft bírságot, utóbbi 300 óra közmunkát hozott magával – utóbbi ítélet nyilván fájdalmas, de még nem jogerős.

A főfoglalkozású tüntető a migránsokkal kapcsolatos ügyekben is kifejezte véleményét, természetesen befogadná az illegális bevándorlókat és lebontaná a kerítést is. 

Most igyekszik a pereskedésből is kivenni a részét. A Sándor-palota megdobálása után, több sajtóorgánum is azt írta róla, hogy az előzetesből szabadulva azonnal egy meleg társkeresőre belépve pihente ki magát. Az összes ezzel foglalkozó lapot és portált feljelentette. 

Szóval meghatározni nehéz Gulyás Márton munkáját. Vélhetően ő az egyetlen főállású Gulyás Márton az országban. 

A kávézást hétfőn 11 órától élőben közvetítjük, a felvezetést holnap folytatjuk. 

    https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/38187/pics/lead_800x600.jpg
    Bayer Zsolt,Bayer-kávé,Gulyás Márton,migráns,tüntetés
     

    Hozzászólások

    Ezeket a cikkeket olvastad már?