Blogolj!

Bayer-kávé 2. – Süketek párbeszéde?

Kecskés István

Bayer Zsolt publicista hétfőn délelőtt együtt kávézik majd Szél Bernadett országgyűlési képviselővel, Berkecz Balázs Együtt alelnökkel és Gulyás Márton gulyásmártonnal. Rövidítve a lovagkeresztes, az álcivil-simogató, a fütyülős és az elsőfokon elítélt bűnöző ül majd le egy asztalhoz. 

Végre!

Beszélgetnek majd egy jót, ahelyett hogy ki-ki a saját monitora mögül pocskondiázná a másikat. Mert ugye azt az internet megjelenése óta tudjuk, hogy a gép mögé bújva mindenki magas, erős, jóképű, csinos és leginkább okos. No, de majd most szemtől szembe kell ülni egymással és lehet mondani, ami a csövön kifér. 

Persze ez nem olyan beszélgetés lesz, mintha leülnének négyen (vagy többen) egy kockásabroszos kocsmában dumálni a világ dolgairól, hiszen Bayer Zsolttal egyikük sincs külnösebben jóban, mondhatni ki nem állhatják. Szél, Berkecz és Gulyás néha talán cinkosan összekacsint egy-egy ügy kapcsán (migránsok beengedése, Paks II leállítása, stb.), mert azért ők nem állnak túl messze egymástól, sőt… Vagyis hárman (vagy többen) lesznek egy ellen, de nem hiszem, hogy félteni kellene Bayer Zsoltot. 

Mivel többnyire kultúremberekről van szó, vélhetően nem dobálják majd meg egymást, remélhetőleg nem repül majd egyetlen festékes flakon sem a falnak és talán joggal bízhatunk abban is, hogy mindenki síp nélkül érkezik, mert ilyen formán nyilván Bayer Zsolt sem küldi majd el melegebb éghajlatra. 

És abból látjuk majd igazán, hogy ez nem egy baráti kávézás, mert valószínűleg egyszer sem hangzik majd el a "menj a picsába, baszd meg" mondat, amely akármilyen szomorú is, elengedhetetlen része egy haverok közt végbemenő kávézásnak. Biztosan senki sem mondja a másikra, hogy "hülye", de vélhetően az sem hangzik majd el, hogy "barom". Ezzel együtt is fontos lépést tett Bayer Zsolt azzal, hogy félretette minden ellenérzését és nem a monitor mögül küldte el említetteket a sunyiba. Párbeszédet kezdeményezett, miközben tudja, hogy meggyőzhetetlen partnerei lesznek és lássuk be nem Gulyás Márton változtatja majd meg a publicista világképét sem. 

Mi mindenesetre ott leszünk, hiszen Bayer Zsolt a mi blogunkon tette közzé a meghívást, és hétfőn élőben közvetítjük majd a párbeszédet. 

Címkék: Bayer Zsolt, kávé
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/38098/pics/lead_800x600.jpg
Bayer Zsolt,kávé
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?