Blogolj!

Bayer-kávé 1. – Vér, takony, Göbbels

Kecskés István

Bayer Zsolt, amúgy polgári módon, olyanokat hívott el kávézni, akikkel vélhetően egyetlen hétfő délelőtt sem futna össze egy feketére. Napok vannak még hátra az eseményig, de érdemes tallózni a sajtóban megjelent címek között. 

"Bayer Zsolt szappanoperája" – írja az atlatszo.hu és hamarosan kiderül ez még egy visszafogott választás a portál részéről. 

Mert itt van mindjárt a 444.hu, amely "Bayer Zsolt takony és vér helyett inkább egy kávé mellett beszéli meg a TASZ-szal, kinek kellene szanaszét verni a pofáját" – címmel közli a kávézás tényét. 

Fele ennyire sem kemény az előbbi oldal duplája, vagyis a 888.hu: "Bayer Zsolt kávézni hívta azokat, akik felakasztanák" – olvasható a portálon. 

A Magyar Narancs tényszerű címében akad némi hiba: "Berkecz Balázs és Szél Bernadett is találkozik Bayerrel, Hont András nem kér kávét". A probléma ugye ott van, hogy Hont Andrást nem is hívta senki. Igaz Berkecz Balázst sem, de ő megy mindenhova, ha kell, ha nem. 

Persze az ATV-nek sem az a fontos, hogy Bayer Zsolt párbeszédet kezdeményezett, hanem a hangulatkeltés: "Vér és takony: Bayer rákontrázott a kávémeghívásra" – írja a tévé oldala. 

A Tuaregblog mondjuk egyenesen nem normális: "Kávé két cukorral, tejjel, Goebbels-szel" – áll az oldalon. 

Egyet kell érteni azzal, amit Bayer Zsolt írt a meghívó blogbejegyzésében: 

Nos, akkor ebben a körben kávézzunk, ha lehet. Ugyanis tökéletesen igaza van Áder Jánosnak: hátborzongató a hazai közbeszéd állapota. Akkor ideje nyilvánosan megvitatni ezt az állapotot, ideje kibeszélni a gyűlölségeket, az agressziót, a félelmeket, a mozdíthatatlan előítéleteket, aztán rajta: kezdjük újra. Hátha nem csak vicsorogni tudunk egymásra.

A kávézást hétfőn 11 órától élőben közvetítjük, a felvezetést holnap folytatjuk. 

Címkék: Bayer Zsolt, kávé
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/38100/pics/lead_800x600.jpg
Bayer Zsolt,kávé
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?