Blogolj!

Botka, bilincset hozott a ...

Pintér M. Lajos

… nem a posta, hanem Szabó Bálint jogász. Aki amúgy örömét fejezte ki, hogy Botka László önjelölt miniszterelnök-jelölt április utolsó munkanapján a hónapban első alkalommal Szegeden tette tiszteletét.

A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, a Szeviép-károsultak jogi képviselője már egy ideje kitartóan üldözi Botka Lászlót a bilincsével. Szerdán a Gyulai Járásbíróságon hiába várt a napfény városának langaléta vezetőjére, így pénteken a közgyűlés ülésére látogatott el, hogy újabb kísérletet tegyen az ajándékozásra.

Botrány van Szegeden, mert lopják a pénzt, és ezt az ügyészség állítja” – mondta a jogász, aki utalt rá, hogy továbbra is tisztázatlan, hová folyt el a Szeviép-ügyben majd 11 milliárd forint, a héten pedig Botka három közvetlen munkatársa, Solymos László alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor kabinetfőnök állt vádlottként a bíróság elé a VIP-parkolóügyben, ahol több mint 40 milliós hűtlen kezelés a vád.

Hiába, no, mióta Botka László „fényt kapott”, egyre több csontváz hullik ki a szegedi szocialista városvezetés szekrényéből...

Szabó szerint Botkának be kell fejeznie a bujkálást, nem bújhat először is munkatársai szoknyája, majd a 2018-as választások után a mentelmi joga mögé. A polgármester a VIP-parkolóbotrány első számú politikai és jogi felelőse – mondta a jogász, aki azt szeretné, hogy Botka Lászlóval kapcsolatban az ügyészség és a bíróság hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítson eljárást. „Rendet és igazságot először Szegeden kellene tenni!” – figurázta ki Szabó Bálint az MSZP örök reménység jolly jokerének országos road show-szlogenjét, és egyúttal arra is felszólította Botkát, hagyja abba, hogy Szegedről finanszírozza az MSZP kampányát vagy a szocialista párt működését.

Közben – ha már a képviselők végre köreikben üdvözölhették az „átmenetileg Szegeden tartózkodó” polgármestert, a város fontos ügyeiről lett volna szó a torony alatt, de az eszmecsere vagy a szópárbaj helyett - írja a SZEGEDma.hu hírportál - a kötöttfogású birkózásé lett a főszerep. Botkát órákon át élőlánccal védték a minden testi erejüket bevető városházi biztonságiak, akik öt-hat alkalommal óriásit lökdösődtek a polgi közelébe férkőzni akaró jogásszal a díszterem és a Botka-iroda közötti húszméteres távon. Rendőrt – ezúttal – nem hívtak, bár Botka egyszer elszólta magát, vagyis igény az lett volna rá.

Az MSZP üdvöskéje nem tudta leplezni zavarodottságát, idegességét, frusztráltságát. Hiába, úgy tűnik, ahol elfogynak a sablonok, ott a tanácstalanság az úr. Sem az emberi, sem a politikusi választ nem találta az egyszerre éles, mégis porlódiasan pitiáner helyzet kezelésére. Ami amúgy nevetséges volt, egyben szörnyen elszomorító. Más szemszögből nézve lebilincselő.

Kár, hogy egy gyönyörű, többre hivatott várost ejtett fogságba a bilincs. És tizenöt éve nem szabadul.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/37706/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,parkolás,parkolási botrány,parkolóbérlet,Szeged
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?