Blogolj!

Botka, a bátor

Pintér M. Lajos

Ha Botka László bátor férfi és felelős városvezető, akkor ő is eljön a tárgyalásra” – mondta Szabó Bálint jogász, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, aki egy bilincset is át akart adni a szegedi polgármesternek a Gyulai Járásbíróság épülete előtt. Történt mindez akkor, amikor a fél szegedi városvezetés a vádlottak padjára ül egy több mint 40 milliós hűtlen kezelési ügyben. No nem a polgármester, hanem – az önkormányzat közlekedési cégének korábbi vezetői mellett – általános alpolgármestere, kabinetfőnöke és címzetes főjegyzője. Ők azok, akik éveken át jogszabályi háttér vagy közgyűlési felhatalmazás nélkül ingyenes parkolóbérleteket osztogattak rokonoknak, barátoknak, szocialista pártkádereknek. Annak a vezetői értekezletnek a keretében hozták ezeket a döntéseket, azaz tapsolták el, ha tetszik, szórták széjjel a közpénzt, melyet Botka László hívott össze, és időnként maga is vezetett.

Botka László Gyurcsány-díjas önjelölt miniszterelnök-jelöltnek mindjárt kettő is járt évente (hogy jusson a családi autóra is, ha azzal támadni gusztusa furikázni). Nyilván nem futotta parkolásra az akkor még dupla (parlamenti képviselői és polgármesteri) bérből, kellett a pénz a Vörös-tengeri luxusbúvárkodásra vagy a Maldív-szigeteki álomutakra. Ott spórolunk, ahol lehet, elvtársak! – ezt az elvet követve „duplázott” Botka hű fegyver(táska)hordozója, Szabó Sándor jelenlegi MSZP-s honatya no meg a szocialisták brüsszeli ökle, Ujhelyi „Szeviép” István, a vasárnapi levelezések atyja is. Persze jutott ingyenebéd, jobban mondva ingyenbérlet polgármesteri hivatali dolgozóknak, családtagjaiknak, jogosítvánnyal nem rendelkező városatyának, de még makói MSZP-s képviselőnek is, aki történetesen Botka megyei MSZP-elnök helyetteseként irányította Csongrádban a szegfűsök építkezését.

A vádirat szerint éveken át több mint 300 ilyen bérletet osztogattak szét a vezetői értekezlet korifeusai, majd egy feljelentés nyomán kaptak észbe, hogy hozni kellene egy olyan rendeletet, mely a kedvezményezettek körét egyértelműen szabályozza. Addig csak úgy jöttek-mentek a VIP-listák a polgármesteri kabinet felől, a városi cég nem kérdezett, majd a VIP-listák évről évre rejtélyes módon megsemmisültek (ez már a büntetőper tárgyalásán hangzott el). Ami nyilván rendkívül életszerű, különös tekintettel arra, hogy a rajta szereplők körének kismértékben kellett csak változnia. Arra persze már senki sem emlékszik, ki rendelte el a listák megsemmisítését.

Felmerül valakiben is, hogy a demokrácia modern kori védőbástyája, a korrupció elleni harc első számú kereszteslovagja, Botka elvtárs tudta és jóváhagyása nélkül döntöttek bármiről is a vezetői értekezleten? Ugye, hogy nem?

„A vádlottak padjáról hiányzik egy ember, ugyanis a maffiának van első számú vezetője, a keresztapát pedig úgy hívják: Botka László” – idézzük ismét Szabó Bálint jogászt, a sötét ügy feltárásának egyik motorját, aki kérte is Botka munkatársait, az alpolgármestert, a kabinetfőnököt és a címzetes főjegyzőt, ugyan ne vigyék már el a főnök helyett a balhét.

A polgármesterre azonban hiába vártak (bilinccsel). Botka, a bátor, a felelős nem vette a bátorságot, és nem vállalta a felelősséget. Helyette Nyírbátorban és Nyíregyházán haknizott azzal, hogy ő majd igazságot tesz.

Kezdhetné mondjuk a söprögetést mindjárt a saját portáján...

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/37657/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,parkolás,parkolási botrány,parkolóbérlet,Szeged
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?