Blogolj!

Gáspár Győző, a 12 kiló arany és a nagymama

Kecskés István

Tudják mennyi tizenkét kiló arany? Én nem. Mondjuk arról van sejtésem, hogy elég sok lehet. Meg ugye a filmekben is láttunk már aranyrudakat, amelyekért adott esetben öltek is. Gáspár Győzőnek persze – állítása szerint – nem kellett semmit tennie. Hiszen nem is az övé, hanem Evelin lányáé, ő meg a nagymamától örökölte. Ebben a családban igencsak tehetősek a nagyik. 

Aranyos?

Mert ugye itt van ez a 12 kiló arany, ami a NAV szerint 120 milliót ér. Egyébként nem kell aranytömbök sokaságára gondolni, egy darab nagyjából ennyit nyom – sokunknak egy is elég lenne. Egy fél is, de kevesen vagyunk úgy, hogy a nagymama ránk tudjon hagyni 12 kiló aranyat. Márpedig ugye Evelin így járt, mert a mama ékszerei hozzá kerültek. Azt amúgy nem kkönnyű elképzelni, hogy a 12 kiló aranyékszer mekkora helyet foglal el. Nagyot…

Na, de nem először hivatkoznak a nagymamára Gáspárék. Most ugye 50 millió 400 ezer forintot keresnek rajtuk, de amikor 2012-ben 400 milliót hiányolt az adóhatóság, akkor is téma volt a nagyi – akkor persze Győzőé. 

Győzike ügyészséghez benyújtott pénzmosási aktájában megtalálható a kimutatás, milyen összegeket vett fel a nagymama a bankszámlájáról. A dédunokáknak vett házak és Győzikéék luxusszínvonalú eltartása mellett 2003 tavaszán 93 millió, őszén 125 millió, 2004 márciusában pedig 190 millió 4858 forintot vett fel, amiből ugyanezeken a napokon – Győzike ügyészségi vallomása szerint – összesen 196 millió forintot adott unokájának.

blikk.hu

Beszarás, nem? 

Komolyan mondom, hogy valamilyen ágon szívesen lennék fiatal nagymama – jó, nagypapa – Gáspáréknál. Mondjuk az biztos, hogy büdös buznyákot sem adnék a fiataloknak, de azért csak kipróbálnám, hogy milyen nagyon gazdag nagyinak lenni 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/37535/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?