Blogolj!

Lázár János: Kár az egyetemet politikai akciókba vinni

József

A Szegedi Egyetem az elsők között állt ki a CEU mellett. Ezzel kapcsolatban megszólalt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is. Tanulság? Itt olyan demokrácia van kérem, hogy ennél nagyobb már nem is lehet. 

Lázár János (Fotó: MTI)

“Nehéz józan ésszel belátni, hogy a szegedi egyetem életét hogyan befolyásolja a külföldi egyetemek egységes szabályozása, vagy a vásárhelyi mezőgazdasági karon tanuló diákok helyzetét miként javítja, ha Soros György egyeteme átláthatatlanul és kiváltságokkal működhet Budapesten. A kiállás valójában csupán egyetlen dologról szól: megmutatja, hogy a Szegedi Tudományegyetemnek komoly politikai elkötelezettsége van, markánsan és aktívan kormányellenes politikát képvisel. Ha a véleményemre kíváncsi, azt gondolom, kár az egyetemet politikai vitákba és politikai akciókba vinni, nem azt várják az intézménytől az ott tanuló diákok vagy a szüleik” – ezt válaszolta Lázár János miniszter, Hódmezővásárhely, Makó és térsége országgyűlési képviselője a Vásárhelyi Televíziónak arra a kérdésére, mit szól hozzá, hogy a felsőoktatási törvény módosítása kapcsán folytatott megmozdulások során a Szegedi Tudományegyetem is kiállt Soros György egyeteme, a CEU mellett – olvasható a szegedma.hu oldalon. 

Világos és egyenes beszéd. 

A Szegedi Egyetem szerdán a megszokott rendben folytatja a tanítást – mert az intézménynek és uram bocsá` a miniszternek is lehet véleménye egy demokráciában. 

A legfontosabb mondat amellett, hogy az egyetemet hiba politikai akciókba vinni az, hogy a diákok és a szüleik nem ezt várják az intézménytől. Tudásra vágynak, nem politizálásra. 

Különösen nem arra, hogy politikai uszítások részese legyen egy oktató. Nem az a dolga. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/37176/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?