Blogolj!

Ez már nem Gyurcsányék rendőrsége – nagyon nem

Kecskés István

Emlékszünk még arra, hogy mi történt egy tüntetésen 2006-ban. Az egyenruhások, akkor gyakorlatilag vérbefojtották a demonstrációt, még a járókelők is komoly veszélyben voltak, az ártatlan bámészkodók is beleszaladtak egy-egy pofonba, vagy gumilövedékbe. Ehhez képest vasárnap az egyenruhások fegyelmezetten, némán tűrték, hogy gyalázzák őket.

Fotó: MTI

Nem lehetett könnyű elviselni a folyamatos mocskolódást, a többször előforduló dobálózást. De ezek talán már megszokott dolgok, az ugyanakkor újdonság lehet, hogy a tüntetők – nevezzük őket inkább trolldemokratáknak – egy méterről fényképezik az egyenruhásokat. 

A rendőrök médiában szerepeltetésére komoly szabályok vonatkoznak. Nem lehet csak úgy kitenni az arcukat a nyilvánosság elé. A trolldemokraták azonban közvetlen közelről is a rendőrök arcába vakuzhatnak, sőt akár még közös szelfiket is készíthetnek. 

Egy trolldemokrata, aki boldog, mert rendőrt fényképezhet

Milyen alapon? A trolldemokraták magasról tesznek mindenre és mindenkire. Ha én az utcán sétálnék velem nem csinálhatna egyikük sem közös szelfit. Miért? Mert nem akarom! Én megtehetem, hogy megtiltom neki – sőt akár egy kokit is nyomhatok a fejére, ha nem ért a szóból –, de szegény rendőrnek el kell tűrnie még ezt is a szitkok és a dobálás mellett. 

Láthattuk vasárnap este: ez már nem Gyurcsányék rendőrsége. Lényegében egy pofon nélkül lehozott egy nagy tüntetést a hatóság. Minden tisztelet ezért a rendőröknek, akik ha kell a határnál védelmezik az országot és ha meg úgy hozza az élet, akkor a trolldemokratáktól óvják a parlamentet. 

És közben csendben tűrnek. Nem ütnek, nem lőnek gumilövedéket. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/37041/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?