Csak öt újabb fertőzöttet találtak idehaza
Az előző napi tizenhat után ez némiképp megnyugtató, egyelőre nem gyorsul a járvány.
Blogolj!

Partizán dalt énekelve tüntettek a CEU-ért

Kecskés István

Az ember néha naívan hajlamos azt gondolni, hogy egy adott dolog valóban az, aminek mondják. Aztán kiderül, hogy nagyon nem. 

Kedden este a parlament elé vonultak a CEU mellett tüntetők. Voltak jónéhányan. Nem tudom mennyien, nem is mennék bele a számháborúba – legyen elég annyi, hogy nem volt tele a Kossuth tér. Nagyon nem. Kicsit olyannak tűnt a rendezvény, mint a Sziget Fesztivál. Magyarok, külföldiek együtt bulizgattak. Mondjuk sztárfellépő nem volt, de azért a résztvevők egy csoportja kedélyesen énekelgetett. Például a Bella Ciao című dalt. Erről az olasz szerzeményről a következőt írja a wikipedia:

A dal baloldali mozgalmak - mint a munkásmozgalom - körében is elterjedt. Népszerűsége a Világifjúsági Találkozóknak köszönhetően növekedett meg, ahol az olasz fiatalok küldöttségei tették ismertté.

Az egyik dalos hangú fiatalember a nóta lezárásaként elengedett egy "Világ proletárjai, egyesüljetek!" felkiáltást. 

Nem sokkal később felcsendült a "Demokráciát! Demokráciát!" kórus a Kossuth téren. Volt olyan időszak ebben az országban, amikor nem volt demokrácia. Akkor, 1956-ban a Kossuth téren a diktatúra katonái a tömegbe lőttek. Mert akkor diktatúra volt. Most még csak egy pofon sem csattant el – hála a jó istennek!

Kunhalmi Ágnes a tömeg élére állt és kiosztotta a kormányt (Fotó: index videó)

És akkor egyszercsak a tömeg elé penderült Kunhalmi Ágnes (MSZP) – talán a Bella Ciao dallami csábították a tüntetők közé – és jól kiosztotta a kormányt. Meg még azt is mondta, hogy miközben ők ottan a Kossuth téren az oktatásért tüntetnek, addig mások meg a stadionban köpködik a szotyit. Na most így kedd este Kunhalmi egy méreteset beszólt a Diósgyőr és a Ferencváros szurkolóinak, hiszen a kijelentés pillanatában ez a két csapat focizott csak hazánkban. 

Aztán jött egy fiatalember és szolídan elküldte a fenébe – sokkal keményebben – Kunhalmit is, meg a Fideszt is. 

Szóval összefoglalva: demokratikus körülmények között demokráciáért tüntettek a partizán dalokat éneklők, akik élére állt a szocialista amazon, akit végül melegebb éghajlatra kívántak. 

Címkék: ceu, Kunhalmi, tüntetés
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/36838/pics/lead_800x600.png
ceu,Kunhalmi,tüntetés
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?