Blogolj!

Fura korteskedés a MOB tisztújítása előtt


Bár az egyik hírportál tegnap hozta szenzációként, hogy „május 2-án tartja éves és tisztújító közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság”, azért ez már korábban tudott volt, ugyanis a szervezet jelenlegi és a következő ciklusra is aspiráló elnöke, Borkai Zsolt, március 16-án, az ECHO Tv SZORÍTÓ című műsorában (a felvételen 9:44-től) mindezt bejelentette.

De a műsorban beszélt a személyét ért támadásokról is – noha úriemberként nevet nem említett – ekképpen: „bátran kijelenthetem, hogy egy-egy embernek az önös érdekéből fakadóan alakulnak ki ezek az impulzusok.(…) a támadásokat nem lehet megszokni, Amikor valami nemtelen támadás éri az embert, aminek ráadásul nincsen semmi alapja, azt azért nehéz elviselni.”

Azóta folyt a találgatás sportberkekben, hogy „vajon kire gondolt a költő”.

Azért olyan nagy kérdőjel nem merült fel a MOB történéseit közelebbről figyelők részéről. A SportFaktor-nak – egyelőre – nevük elhallgatását kérők egy emberként egy olimpiai bajnok vívót és egy korábbi öttusázót, majd szövetségi kapitányt neveztek meg.

Tegnap óta már az egyik név is közismert lett, hiszen az indexen ezt olvashattuk: „A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a riói olimpia után elveszítette jelentős jogköreit, Borkai Zsolt elnök pedig megvált főtitkárától, bizalmasától, Szabó Bence főtitkártól. Borkai több fórumon jelezte, hogy szeretné továbbra is vezetni az olimpiai mozgalmat. Szabó szeretne most kihívó lenni, más elnökjelöltről egyelőre még nem hallani, de április közepén gyorsulhatnak majd fel az események”.

Az az apróság nem szerepel a dolgozatban, hogy NEM Borkai vált meg Szabótól, hanem a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége, a mellékelt jegyzőkönyv tanúsága szerint meggyőző egyhangúsággal.

115/2016/Elnökségi határozat

A MOB Elnöksége az Alapszabály 53. § (1) bekezdés g) pontjában biztosított hatáskörébeneljárva 10 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, tartózkodás nélkül 2016. november 22. napi hatállyal felmentette Szabó Bencét főtitkári tisztségéből. Szabó Bence munkaviszonyának megszüntetésére a felek kölcsönösen kifejezett szándéka alapján közös megegyezéssel kerül sor 2016. november 22. napjától a Munka Törvénykönyvében foglalt szabályok betartásával.

Szabó eltávolítását támogatta Borkai Zsolt, elnök; Czene Attila, alelnök; Dr. Magyar Zoltán, alelnök; Dr. Mészáros János, alelnök; Dr. Tóth Miklós, alelnök; Dr. Aján Tamás; Dr. Gémesi György; Dr. Kamuti Jenő, Dr. Kovács Antal, Regőczy Krisztina.

Egyedül a Szabóval üzleti kapcsolatban – is – lévő Gyulay Zsolt voksolt a leváltás ellen.

Állítólag a leváltást követően a leggyakrabban elhangzott szó a „VÉGRE!” volt.

A SportFaktor információ szerint nem véletlenül, hiszen Szabó – aki Borkai jóvoltából 2011 márciusában lett a MOB sportigazgatója – 2012 októbere, MOB-főtitkári kinevezése óta jártában-keltében mindenütt fúrta főnökét, miközben minden szerződést, megállapodást, szponzori és sportszakmai eseményt ő írt alá – nem kis fizetést kapva ezért – s nem a társadalmi munkában szerepet vállaló elnök.

A szerkesztőségünkhöz – sportegyesületektől – érkező hírek alapján, már az elbocsátása óta intenzíven korteskedik, leendő főtitkárként megnevezve – és ez által kellemetlen helyzetbe hozva –azt az olimpiai bajnok társát, aki most is a MOB vezérkarában, harmadik számú vezetőként tevékenykedik.

Érdekes önbizalom-gazdaság ez. Szabót még senki semmire nem jelölte. Csak önmaga meg az index.hu.

Fura egy korteskedés ez.

(sportfaktor.hu)

 

 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/36545/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?