Blogolj!

Elég az imákból!

Kecskés István

Szinte csak percek teltek el a londoni terrorcselekményt követően, amikor elöntötték a Twittert a "Pray for London", ima Londonért feliratú képek. Ez persze fontos, de elég ebből! Itt az ima már nem segít, összekulcsolt kezekkel az egész Európát fenyegető terrort már nem lehet megfékezni. Cselekedni is kell nem csak imádkozni az áldkozatokért. 

Csak nézzük az elmúlt időszakot. Párizsért, Brüsszelért, Nizzáért, Berlinért, Ankaráért, Isztambulért és most Londonért szólnak az imák. Szép és fontos dolog, csak ez most baromi kevés. Nem elég fohászkodni a mindenhatóhoz, elmormolni egy Mi Atyánkot, morzsolni a rózsafüzért. Cselekedni kell, mégpedig gyorsan és határozottan, mert nagy bajban vagyunk. Igen, mindannyian. Nemcsak a felsorolt városok lakói, hanem mindenki a kontinensen. 

Beengedtük magunk közé a terrort. Jött volna az magától is, de az ellustult európai nép nem foglalkozott a veszéllyel, csak arra gondolt, hogy jön egy népség, amelynek a tagjai majd dolgoznak helyette. Csak nagyon úgy tűnik, hogy munkábaállni nem nagyon akarnak, ellenben el akarják venni a világvárosainkat, félelemben akarnak tartani mindannyiunkat és meg akarják mérgezni a hétköznapokat. 

Ne legyünk naívak. Annak ellenére is veszélyben vagyunk, hogy hozzánk nem jöhet be senki ellenőrizetlenül déli, vagy keleti irányból. Van kerítésünk, ami ráadásul már okos és a határainkon kívül tartja az aljas terroristákat is, de a Nyugatra menekült terroristák simán visszajöhetnek, hiszen már az EU-n belül vannak, onnan meg lényegében ide is sétálhat, ráadásul az emberrel előfordul, hogy külföldre utazik és meglátogatja Berlint, Londont, vagy éppen Párizst.

És ha visszajönnek hozzánk az illegális bevándorlók, akkor nem lehet megállítani, mert azoknak a városoknak a példája mutatja, amelyekért szóltak az imák, hogy ezek azt csinálnak, amit akarnak, mindent megvalósítanak, ami a beteg agyukban van. 

Ha megint baj lesz, akkor jönnek az újabb imák. És azok fohászkodnak majd a leghangosabban az Istenhez, akik bagatelizálták a problémát, mindenáron segíteni akarták a bevándorlók Nyugatra jutását. Na, ők ne imádkozzanak! Gyónjanak, ha tudják egyáltalán mi az! 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/36420/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?