Blogolj!

Épül a kerítés – legyen akármekkora is a baj, biztonságban leszünk

Kecskés István

Idézzünk két mondatot a mai hírekből. "A félmegoldáson alapuló brüsszeli migrációs politika megbukott." (Szijjártó Péter külügyminiszter.) "Őrizzük az államhatárt, garantáljuk az állampolgárok biztonságát." (Bakondi György  belbiztonsági főtanácsadó.) A két mondat tartalma közti különbséget nem kell magyarázni és azt sem, hogy mennyire vagyunk mi jó helyzetben. 

Kezdjük Szijjártó Péterrel, aki arról beszélt, hogy Európa biztonsága komoly veszélyben van, amikor Törökország éppen kilátásba helyezte, hogy felmondja az EU-val kötött megállapodását. Ebben a szerződésben egyszerűsítve az szerepel, hogy a törökök anyagi előnyöket kapnak azért, hogy visszatartsák a náluk összegyűlt milliós bevándorló tömeget. Ezért cserébe vízummentességet ígértek a törököknek – nem kapták meg. Aztán a nemzetközi helyzet bonyolódni kezdett, amikor Hollandia és Törökország összekülönbözött és most egész Európa veszélybe kerülhet, ha kinyitják a kontinens kapuját. Ahogy Szijjártó Péter is fogalmazott az EU a törökök kezébe adta egész Európa sorsát, majd az uniós tagországok vezetőinek egy része szinte versenyzett abban, hogy ki szóljon be hangosabbat Erdogan elnöknek. 

A külügyminiszter is szót ejtett arról, hogy nálunk nem olyan rossz a helyzet, hiszen a fizikai határzár mellett immár jogi is van. 

Épül a második vonal (Fotó: MTI)

Ráadásul a kerítésből már a második is épül, sőt Bakondi György elmondása szerint határidőre kész is lesz, ez pedig már garantálja a határbiztonságot. Hozzátette, hogy a magyar kormány nem enged a zsarolásnak, még akkor sem ha tüntetésről, vagy éhségsztrájkról jönnek a hírek. 

Bakondi egyenesen fogalmazott: "Őrizzük az államhatárt, garantáljuk az állampolgárok biztonságát, és mindent megteszünk azért, hogy ez a biztonság az európai polgárok mindegyikére is kiterjedjen."

A második védvonal egy úgynevezett okoskerítés lesz, amelyre többek között olyan kamerákat is szerelnek, amelyek éjszaka a sötétben is működnek. Ehhez persze elkészül majd az operatív központ is, ahol folyamatosan figyelhetik majd felvételeket. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/36249/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?