Blogolj!

Vádat emelhetnek Voldemort ellen

Kecskés István

Olvasom, hogy vádat emelhetnek Mengyi Roland fideszes képviselő ellen. Mit is mondhatnék? Helyes! A Borsod megyei hatos választókörzetben egyéni mandátumot szerzett Mengyit költségvetési csalással és vesztegetéssel is vádolják. Csúnya dolog. Ez persze még csak vád, az ítélet még messze van, egyelőre csak az üzenet érkezett meg. 

Polt Péter legfőbb ügyész tájékoztatta Harangozó Tamás országgyűlési képviselőt arról, hogy a Mengyi Roland elleni nyomozást lezárták, vádemelési szakban van az ügy. 

Most azt hagyjuk, hogy Polt Pétert erről egy MSZP-s képviselő kérdezte, aki nyilván kedélyesen pezsgőzget most otthon a válasz birtokában és még az is lehet, hogy csókolgatja boldogságában az négyes metró ügyében elővett Medgyessy Péter oltárra helyezett portréját. Ez most tényleg lényegtelen, már csak azért is, mert felesleges önbecsapás egyik ember bűnét azzal bagatelizálni, hogy egy másikét citáljuk elő. 

Maradjunk Mengyinél, aki állítólag Voldemortnak hivatta magát – tudják ő az a főgonosz varázsló, akinek a nevét tilos kimondani a Harry Potterben – és ezen minőségében uniós pályázatokkal akart bizniszelni, a gyanú szerint egész pontosan kétszer ötmilliót kért azért, hogy elősegítse ismerősei sikerét. 

Hogy mi lesz ebből azt persze még nem tudni. Eddig annyi biztos, hogy Mengyi mentelmi jogát szépen visszavonták, vagyis viheti az ügyészség ahova akarja, vádat is lehet emelni ellene. Ismétlem magam: helyes. 

Egyrészt azért, mert minden bűnös kapja meg a neki járó büntetést, másrészt pedig ez az ügy megint egy arculcsapás a szocialistáknak, a liberálisoknak, akik folyamatosan azt harsogják, hogy itt bizony fideszes ember, pláne képviselőt nem vehetnek elő. Úgy tűnik, hogy mégis. És erős a gyanú, hogy még jogállam is van. Sőt még az ügyészséget sem befolyásolja titokban senki. Bár nem tudjuk mi lesz a vége, de még az is könnyen előfordulhat, hogy a végén Mengyit elítélik, mert még a bíróság is független. 

Erről ugye tudna mesélni a szocialista Hiszékeny Dezső, aki ugye még gyanúsított is volt a bíróságon és felmentették. Amúgy demokratikusan. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/36171/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?