Blogolj!

Önként éheznek a bevándorlók Békéscsabán


"Éhségsztrájkba kezdtek bevándorlók a békéscsabai zárt befogadó központban" – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Első gondolatom: még szerencse, hogy nem történt baj!

Aztán mire a második gondolattal leparasztoznám magam, olvasom tovább a hírt: 

"A tiltakozást a menekültek a legnagyobb közösségi oldalon hirdették meg, illetve a sajtóhoz is eljuttattak egy nyilatkozatot, amelyben azt írják, hogy testi és lelki betegségektől szenvednek és többen az öngyilkosság elkövetését fontolgatják. Hozzátették, hogy az éhségsztrájkkal azt akarják elérni, a külföldi sajtó is foglalkozzon velük, hogy minél előbb kiszabadulhassanak a befogadó központból."

Azt a betyár mindenit! Miközben a petícióban arra panaszkodnak, hogy az emberi jogokat lábbal tiporja a magyar kormány, az is kiderül, hogy ők bizony a Facebookon szervezték meg az éhségsztrájkot. 

Elképesztő!

Mohamed és Ahmed vélhetően egymás melletti matracon fekszik – biztosan fekszik egymás mellett egy Ahmed és egy Mohamed, mert a hivatalosnak mondott adataik szerint a többségüket így hívják, még néhány nőt is –, de nem megbeszélik egymással, hogy mostantól bizonytalan ideig nem esznek, hanem létrehoznak egy Facebook-eseményt. Életszerű, nem? 

A békéscsabai tábor – a békés csabai tábor

Aztán a harmadik ágyról Aladdin – jó ilyen biztos nincs köztük, de az egész történet olyan szürreális… –, rákattint arra, hogy "Ott leszek", a másik Mohamed azt nyomja meg az okos telefonján, hogy "Érdekel" és a harmadik Mohamed meg arra klikkel, hogy nem lesz ott, mert ő mindig éhes és szereti is a magyar kosztot. 

Ugye egyikünk sem hiszi el, hogy a békéscsabai menekülttábor kellős közepén néhány Mohamed, egy pár Ahmed és esetleg egy Aladdin találta ki ezt az egészet, hogy a nyugati sajtó írjon róluk. 

Akkor ki? Ezt nyilván nem tudni, de megvan az a beszélgetés, amikor George – jól van na, ez a név jutott eszembe… – és barátai leülnek és kitalálják, hogy magyar táborban lévő bevándorlók éhségsztrájkoljanak egy jót? Fura lehet mások éhségére apellálni.

Egyébként meg úgy vagyok vele – figyelem nagyon demagóg leszek! –, hogy menjenek csak innen Nyugatra nyugodtan. Etesse őket George és bandája. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/36129/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?