Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Majtényi László és a 15 perc hírnév

Kecskés István

Áder János maradt a köztársasági elnök – nagyjából tudtuk, hogy így lesz. Azt is, hogy ellenfelére, a baloldali kispártok által jelölt Majtényi Lászlóra nagyjából negyvenen szavaznak. Nem történt semmi meglepő, de mégis sajnálatraméltó volt az ellenzéki jelölt, hiszen tudta, hogy egy vesztes csapat játékosaként lép pályára. Mindenesetre megtette, amit megköveteltek tőle a támogatói. 

Fotó: MTI

Majtényi László átlépett egy határt a jelölti beszédében. Röviden összefoglalva, azért vállalta a jelöltséget, hogy ellenzékből politizáljon, a hatalmát kihasználva adjon be törvényjavaslatokat és szólaljon fel rendszeresen. 

Már az első mondata is beszédes volt. 

Legyünk bármilyen meggyőződésen, legyünk bármelyik párt szavazói, mindannyiunknak jobb intézmények, mint emberek uralma alatt élni!

Volt ilyen. Nem is olyan rég. Az intézményt, amelynek a hatalma alatt éltünk úgy hívták, hogy IMF. Ez volt az, amelyik rettenetes hiteleivel sorvasztotta hazánkat, amikor ezeket a pénzügyi konstrukciókat a nyakába vette az akkori baloldali kormány. Azok a pártok, amelyek most Majtényit Lászlót jelölték. 

Nézzünk olyan kérdésekez – a teljesség igénye nélkül –, amelyek a baloldal politikai kommunikációjának szerves részei. 

Sokan gondolják, hogy a jogállamiság kérdései távol állnak az emberek mindennapos gondjaitól. Én ezt másként látom. Akár a harmadik világbeli viszonyokat idéző szegénységre, akár az ellopott magánnyugdíjpénztári vagyonra, trafikokra, akár Kishantosra és bármely más törvényesen elrabolt földre, az elcsent tan- és sajtószabadságra, a kultúra szabadságára vagy más konfiskált fizikai és szellemi tulajdonunkra, jószágunkra gondolunk, be kell látnunk, hogy a hatalmasok személyes önzésével szemben csakis a független intézmények védelmében bízhatunk. 

Ezt a beszédet akár Gyurcsány Ferenc, Szél Bernadett, vagy éppen Mesterházy Attila is mondhatta volna. Majtényi László a jelölésért cserébe a baloldali pártok szószólója lett a parlamentben. Semmi más nem történt, csak annyi, hogy az ellenzéki pártok kaptak tizenöt perc ajándékidőt, ennyivel többet beszélhettek az országgyűlésben, mint azt bármi is indokolta volna. 

Majtényi László a bevándorlási kérdésekben is elmondta a baloldali paneleket. 

Az egyenlő méltóságról beszélek. Ebből az is következik, hogy a menekültügy tekintetében pedig morálisan és alkotmányosan csak az a politika igazolható, amely a szülőföldjükről elüldözöttekre úgy tekint, mint a miénkkel azonos méltóság hordozóira. Csak az jó menekültpolitika, amely az emberiesség erkölcsi és jogi követelményeinek megfelel. 

A baloldali bullshit mellett Majtényi László arról is beszélt, hogy mi lenne az első dolga, ha köztársasági elnök lenne. 

Tekintettel az előttünk álló márciusi ünnepre az első szimbolikus jelentőségű benyújtandó törvény szólhatna a sajtószabadságról is, hiszen egyre másra szűnnek meg a sajtószabadság utolsó közlönyei…

A már felsorolt vádaskodások, gyalázkodások – a köztársasági elnöki titulushoz méltatlan beszéd – után a jelölt érdekes dolgot mondott. 

Szeretném megjegyezni, hogy kevesebb gyalázkodás, hazugozás, sorosozás, idegen ügynöközés talán több lett volna. 

A logikai bukfenc talán nyilvánvaló. 

Majtényi László megtette, amit megkövetelt tőle a baloldal. Ő még azon kevesek közé tartozik, aki odaállt az országot tönkretevő politikusok mellé és vállalta, hogy elmond egy olyan beszédet, ami nem szól az elnökválasztásról, nem szól a köztársasági elnök szerepéről. Csak a baloldali panelekről. 

Ő volt a baloldal szószólója. Tizenöt perc hírnév neki is járt. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/36118/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?