Blogolj!

Orbán Viktor ismét győzött, de a farok csóválná…

Kecskés István

Az uniós miniszterelnökök megértették a migránsokkal kapcsolatos új törvényi szabályozást és nem is tiltakoztak ellene – tudtuk meg a brüsszeli EU-csúcsot követően. De… Még jöhetnek a bürokraták, aki az egészet szétcincálhatják, eljárásokat kezdeményezhetnek, hisztériázhatnak és szerezhetnek néhány kellemetlen percet hazánknak. 

Fotó: MTI

"Hogy a brüsszeli bürokratákkal mire megyünk, az egy másik történet, hiszen nekik szoktak lenni kifogásaik és nekik vannak jogköreik, amelyekkel megpróbálják Magyarországot arra kényszeríteni, hogy a nekik nem tetsző esetekben változtassuk meg a döntésünket és a szabályainkat. Ez a csata még előttünk van."  

Orbán Viktor, miniszterelnök

Vagyis íme az eset, amikor a "farok csóválja…"

Mert azért az mégiscsak nonszensz, hogy a miniszterelnökök elfogadnak valamit – például megértik azt, hogy nem fogvatartjuk az illegális bevándorlókat, hiszen ők Szerbia felé nyugodtan távozhatnak –, de hiába, mert jönnek majd a jól felkészült irodisták, akik nekiesnek az új magyar szabályozásnak. 

Kabaré. 

És talán ez mutatja, hogy amikor az EU-t kritizálja valaki, akkor az nem elsősorban az európai együttműködésre, az összefogásra gondol, hiszen azzal nincs semmi baj. Ellenben van egy csomó, önmagát a ráráuházott hatalomtól megszédülve, kiemelkedő döntéshozónak gondoló irodista, aki a miniszterelnökök fölé helyezi magát. Ez pedig baj, de talán erősebben is fogalmazhatunk: ez nem normális dolog. 

Mert a demokráciában úgy lehet valaki miniszterelnök, hogy az adott országban élő emberek többsége az általa vezetett pártra szavaz. Vagyis a nép helyezi oda, ahol most éppen van, így a Brüsszeli bürokrata nem kormányfőkkel, hanem a rájuk voksoló emberekkel megy szembe. 

Így aztán végkép ott tartunk, hogy a "farok akarja csóválni…"

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/35958/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?