Blogolj!

Fürjes Balázs nem biztos


Olyat mondott az ATV-ben Fürjes Balázs kormánybiztos, hogy az embernek leesik az álla, emellett pedig komolyan elgondolkodik a tisztségviselővel kapcsolatban. Azt mondta a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos, hogy az új budapesti uszoda korábbi látványterve csak egy blöff volt. Mi van?!

Fürjes Balázs (jobbra) nem biztos, hogy azt mondta, amit kellett volna (Fotó: MTI)

Egy dolog biztos: a korábban nyilvánosságra hozott rajz és az elkészült, amúgy csodás épület látképe köszönőviszonyban sincs egymással. 

Ez volt az egyik első látványterv, még valamikor néhány évvel ezelőtt. 

Egy látványterv néhány évvel ezelőttről

Aztán a Duna Aréna egészen más megoldásokkal öltött testet és erről, a nem elhanyagolható különbségről kérdezték a biztost, aki ezt válaszolta:

Az egy blöff volt. Az a helyzet, hogy az egy látványterv volt. Villámgyorsan valakiknek elő kellett varázsolni egy látványtervet. 

Ez igen! Nem hiszem el, hogy nincs a biztos mellett valaki, aki az ilyen bizonytalan helyzetben előre el tudna készíteni egy választ erre az erősen várható kérdésre. Mert az, hogy utólag, kiokoskodtak egy nyilatkozatot, az már édeskevés. 

A kérdéses látványtervet munkavállaló alkalmazott készítette munkaköri feladata részeként, az nem került egyetlen fillérbe sem az államnak és másnak sem. A látványterv készítése idején nem volt közöm az úszóaréna építéséhez

– írta az index.hu-nak Fürjes Balázs. 

Amúgy a látványtervekkel többnyire – fogalmazzunk finoman – optikai csalódást akarnak elérni a tervezők, de viszonylag ritkán mondják utána, hogy az egész egy "blöff" volt. Már ez is megtörtént. Azok után, hogy Fürjes Balázs, akinak az olimpiai beruházásokban is vezető szerepe lett volna, némán nézte végig, hogy néhány fiatal elveszi Budapesttől a játékok megrendezésének az esélyét, most megszólalt. 

Fürjes Balázs nem biztos, hogy ezt jól tette. 

Ilyen lett valójában

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/34491/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Borbála 2017-02-25 09:28:39
Elképesztő! Kik blöfföltek akkor név szerint? Ilyen felkészületlenül nyilatkozni Fürjes Balázsnak óriási hiba volt. Na, ezt a feldobott labdát nehéz lesz lecsapni neki.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?