Blogolj!

Brit kommunistáktól merít a Momentum


A cél szentesíti eszközt. Közkeletű mondás, amit hajlamosak vagyunk erényként, valami pozitív kimenetelű folyamatnak értékelni, amibe becsúszik némi szükséges rossz is. De valójában nincs másról szó, mint a gyávák önigazolásáról, a sunnyogás amnesztiájáról. Igen, nem csak a kedves Olvasó, én is a Momentumra gondolok. 

Régi-új

Arra a Momentumra, akik képesek voltak saját politikai színrelépésük célját szentesíteni a budapesti Olimpia meggyilkolásának eszközével. Érveket kértek számon úgy, hogy egyetlen érvük volt, a tagadás. Kicsit olyan érzése volt az embernek, mint az Ezo TV tisztánlátóival, az emberek alapvető, zsigeri félelmeit, nyomorát kihasználva ígértek egyszerű, de hamis válaszokat, melyekre boldogan ugrottak elő a személyi igazolványok a standok előtt. Pont mint, amikor az egyszeri szerencsétlen telefont emel egy kis pénzenergiáért. 

Hogy honnan ez a balliberális sajtóban nóvumként ünnepelt rafináltság a fiatalok részéről? Persze, hogy nem maguk találták ki, hanem a brit Munkáspárt szélsőbaloldali a szervezetének, a hogy-hogy nem Momentum nevű mozgalom „sikertörténetét” lopták el. 

A brit Momentumot Jon Lansman alapította 2015-ben, miután Jeremy Corbyn megkaparintotta a lélegeztető gépen fetrengő Munkáspárt vezetését. Gyakorlatilag pártként működik a párton belül, a baloldal megújításának egyedüli zálogaként tekintenek magukra, teljes politikai paradigmaváltás követelnek és céljaik elérése érdekében nem rettennek vissza magasztosabb célok érzelmi alapú megtorpedózásától, vagy bonyolult társadalmi kérdésekre rendkívül demagóg ígéretek megfogalmazásától. Mindezt persze a rövid távú politikai haszonért. Ismerős? A most pillanatnyilag pajzsra emelt ifjaink nem csak a nevet lopták, hanem a brit módszertant is, mely még a munkáspárti baloldaliságtól is sokkalta szélsőségesebb, egyre gyakrabban a kommunista eszmeiséget idézi. Amiből ugye a szigetországi barátainkkal ellentétben mi igen csak fájdalmas leckét kaptunk az előző évszázadban. Kell ez nekünk újra? Aligha. 

Hogy meddig tart ki a Momentum momentuma? Nehéz megítélni. Az angol ötletgazdák lendülete a kezdeti boom után megtörni látszik, a keményvonalas, több évtizedes munkáspárti képviselők morognak rájuk, a társadalom kezdeti ugrásszerű támogatása pedig valószínűleg elérte csúcspontját, a dinamikája lassul. Hasonlót várok ifjú barátainktól is. Egy látványos, érzelmeket felkavaró akcióval nevet szerezni a mutatvány könnyebbik része, az igazi értékmérő feladat csak most jön: szervezetet építeni, terjeszkedni, vidéki témákat is feldolgozni. Ebbe már sokaknak beletört a bicskája és nem hinném, hogy a lopott brit szélsőbalos alapokon nyugvó stratégia más eredményt hozna. Ehhez kevés egy szépen gondozott szakállú, szimpatikus arc.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/34272/pics/lead_800x600.jpg
Momentum Mozgalom,Olimpia 2024
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
József 2017-02-23 18:23:42
Ismétlem: Amerikai pénzen a magyar csőcselék megfúrta az olimpiát. Ezt kell a világgal közölni.
Azt tudjuk, hogy USA-át nem nagyon szeretik a világon éppen ezért dafkéból is Budapestre szavaznak.
Mit mondot II János Pál Pápa: Ne féljetek!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?