Blogolj!

Budaházy Györgyöt kiengedik az előzetesből


Úgy tűnik, hogy Budahzázy Györgyöt kiengedik az előzetesből és az előttünk álló időszakban háziőrizetben tölti majd a napjait. Lapértesülések szerint, a korábban terrorcselekmény miatt elítélt Budaházy, akár már ma este otthon lehet. 

Az MNO.hu értesülései szerint ma utasították Budaházyt a, hogy pakolja össze a személyes holmiját, ezzel együtt pedig rendőrök jártak a házuknál, hogy felmérjék a testére erősíthető nyomkövető használatának lehetőségét. A lap értékelése szerint mindez azt jelentheti, hogy a férfi hamarosan házi őrizetbe kerülhet az előzetesből. Ezt mergerősíti az a hír is, hogy Budaházy immár a Nagy Ignác utcában van. 

Kicsit talán szimbólikus ez ma, amikor Gergényi Péter, korábbi rendőrkapitány – "Vasprefektus" – 400 ezer forint pénzbüntetést kapott, a 2006-os megmozdulásokkal kapcsolatban elkövetett hibái és a rendőri túlkapások miatt. A 400 ezer, valamint a tizenhárom és fél év közti különbséget talán nem kell elemeznünk. 

A közelmúltban Toroczkai László, a Jobbik alelnöke volt az Echo TV szorító című műsorának. Budaházyval kapcsolatban arról beszélt, hogy az 1956-os forradalom után hét évvel a kommunista rezsim amnesztiát gyakorolt, ám a 2006-os események résztvevői erre tíz évvel a tüntetések után is esélytelenek. 

Echo TV Szorító – Toroczkai László from blogstar.hu on Vimeo.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/33876/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?