Blogolj!

A renegát


Én teljesen megértem Hadházy Ákost, mivel sokkal kényelmesebb a parlamenti patkóban csücsülni, mint lovak kólikáját orvosolni.

Hosszú ideje követem figyelemmel Hadházy Ákos tevékenységét, akivel az LMP láthatóan ismételten legalább akkora törököt fogott, mint a Karácsony-Szabó-Jávor trióval. A szekszárdi volt fideszes képviselő 2013-ban hagyta ott a kormánypártokat, mivel ő már akkor minden bokorban korrupciót szimatolt. Többször bevallotta, hogy az ő polgári elveivel nem fér össze semmilyen mutyi. Persze a képviselői mandátumáról már nem mondott le, hanem a függetlenek közé ült, így legalább 2014 őszéig biztosan jött a havi apanázs. Ráadásul az sem tűnt föl neki, hogy édesapja tevékenyen részt vesz a Tolna megyei földmutyiban, de annyi baj legyen. 

Persze a haladó és nagyon demokratikus baloldalon rögtön kapva-kaptak Hadházyn, és a pártok között őrjítő verseny indult meg a szekszárdi állatorvos kegyeiért. Végül az LMP-ben kötött ki, de már a legutóbbi önkormányzati választáson is a teljes baloldali pártpaletta felsorakozott mögötte. Azonban ez is kevés volt a győzelemhez a Tolna megyei székhelyen. Hadházy Schiffer András tavalyi lemondásával ért föl a csúcsra, országgyűlési képviselő és az LMP társelnöke lett.

Mind Gyurcsány Ferenc, mind a baloldali összefogást illetően Hadházy többször is némileg mást mondott, mint pártjának több képviselője. Így az utóbbi hónapokban folyosói pletykákat lehetett arról hallani, hogy a korrupció elleni küzdelem élharcosa az LMP balratolásának is az egyik élharcosa lesz. Mindezt bőszen tagadta az érintett és pártja is, azonban Gyurcsány őt is lebuktatta.

Kiderült, hogy Hadházy is részt vett azokon a Lengyel László (politológiai mikiegér) által szervezett szeánszokon, ahol a neves közéleti ember Gyurcsány megbuktatását szerette volna előkészíteni. Sajnos azt nem tudjuk, hogyha Lengyel ennyire utálja a DK elnökét, akkor a 2004-2009 közötti miniszterelnöksége alatt, miért fogadott el százmilliókat az általa vezetett Pénzügykutató a szociálliberális kormánytól. Lehet majd egyszer erre is választ kapunk, de térjünk vissza az állatorvosunkra. 

Az LMP társelnöke azonban azt elfelejtette közölni párttársaival, hogy őt is meghívták a Lengyel-találkozókra, amire el is ment. Így a pártban újabb vita bontakozott ki. Mindennek a vége vélhetően az lesz, hogy összehívják a 245. kongresszusukat, ahol majd egy ejnye-bejnye kíséretében ismét hitet tesznek az önálló indulás mellett.

Én azonban teljesen megértem Hadházyt. Az év elején közölt összes hazai közvélemény-kutató cég az öt százalékos bejutási küszöb alá mérte az ökopártot. Az LMP társelnöke vélhetően gondol a jövőjére, és sokkal kényelmesebb a parlamenti patkóban csücsülni, mint mondjuk kiskutyák, vagy lovak kólikáját gyógyítani. A patkóbeli pozícióért azonban éles a harc, és a biztos mandátumért egyáltalán nem nagy ár, ha végül hátat fordít az őt befogadó közösségnek. Csak nehogy ezután azon sértődjön meg, ha mindenki renegátnak hívja majd a háta mögött.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/33772/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?