Blogolj!

Nem lép frigyre Botka és Gyurcsány


Botka László kezdi befutni azt a pályát, amit miniszterelnök-jelöltként jósoltak neki. A szegedi polgármester az MSZP listavezetője lenne a 2018-as országgyűlési választáson, amitől a baloldal többi része – van darabja bőven – azonnal dobott egy hátast. Mert ugye például, citáljuk ide Botka egyik – egyetlen? – értelmes gondolatát, miszerint nem kér Gyurcsány Ferencből.

Kár, hogy a régi jó dolgokból nem maradt már semmi? (Fotó: szarszoitalalkozo.hu)

Ellenben ugye Gyurcsány Ferenc rajongásig szereti magát, mintegy a leglelkesebb rajongója maga magának, így aztán ő például elég feszült lett attól, hogy Botka elzárkózik attól, hogy összeborulva, vagy kar a karban vonulnának be a parlamentbe. Pedig esküszöm szép pár lenne!

Na, de úgy tűnik, hogy Botka és Gyurcsány frigyéből nem lesz semmi, pedig igény azért volna rá.

És akkor ez még csak az egyik probléma. Mert ráadásul az Együtt is külön gondolkodik, más jelöltet és előválasztást akar, ráadásul a Párbeszéd sem nagyon akar Botkáról beszélgetni. Szóval ilyen ez, de nem biztos ám, hogy ez az egész nem Botka László kedve szerint alakul ám, hiszen a szegedi polgármester korábban többször is megjátszotta, hogy bedobta a saját nevét egy komoly pozícióra, aztán úgy alakult, hogy végül nem választották meg, így gyorsan spurizhatott is vissza a csongrádi megyeszékhelyre.

Márpedig az elmúlt évek tapasztalataiból úgy tűnik, hogy a baloldalon a farok csóválja a kutyát. Ebben az esetben az MSZP a kutya, a DK meg a farok. Gyurcsány Ferenc érdekérvényesítő képessége nem rossz, ráadásul a szocialista oldalon nem sok hozzá fogható tárgyalópartner akad, vagyis akármit akarnak a többiek, úgyis Gyurcsány szava dönt. A bukott miniszterelnök ezen a harcon amúgy sem veszthet, hiszen legfeljebb külön indul a választáson. Ugyanúgy ellenzékben lesz, mint a szocialisták. Na bumm! Már amúgy is megszokták. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/33376/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?