Blogolj!

Momentum Mozgalom: pucér civilek


Javában zajlik a Momentum Mozgalom aláírásgyűjtése. Ne legyünk álszentek, nem azért akarnak összeszedni 138 ezer szignót, mert népszavazást akarnak a 2024-es budapesti olimpiával kapcsolatban, hanem azért balhéznak, mert utálják a kormányt. Van ilyen, de akkor nem kell felvenni a civil álruhát, hanem el kell ismerni a politikai indíttatást. 

Sok minden kiderült már a Momentum Mozgalomról, illetve annak vezetőiről, aktivistáiról. Bevallom az én kedvencem Radnóti András, akit borzasztóan zavarna, ha Budapest olimpiát rendezhetne, ám a londoni rendezés nem zavarta, az egyik közösségi oldalon fellelhető adatlapja szerint részt is vett az eseményen önkéntes segítőként. 

 

Fotó: spilerblog

Radnóti András lehet, hogy nem is segíteni akarta a londoni rendezést, hanem belülről rohasztotta a rendszert. Lelke rajta, hogy neki belefér az angoloknál az önkéntes munka, itthon meg másoktól akarja elvenni a lehetőséget. 

Aztán ott van az ő civil kollégája Pintér Bence, aki korábban, mint Hallgatói Hálózat aktivistája szólalt fel különböző kormányellenes tüntetéseken. Csak úgy civilként…

A bukott baloldal hamar felkarolta a kezdeményezést (Fotó: MTI)

Amúgy meg, ha akarnának sem tudnának civilek maradni, mert szép lassan rájuk csatlakozott az LMP, az Együtt, a Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció és az MSZP is. Utóbbi azért különösen cuki, mert a fővárosi közgyűlésben annak idején úgy támogatták a rendezés tervét, mint a kisangyal. 

Amúgy akkor az előterjesztésre csak az LMP mondott nemet, Horváth Csaba (MSZP) még közös álmokról, Karácsony Gergely (PM) pedig nagy lehetőségekről beszélt. 

No, de térjünk vissza a Momentum Mozgalom aláírásgyűjtésére és az ezzel kapcsolatos vitákra. Azt írja egy ismerősöm a Facebookon, hogy ha lesz Budapesten olimpia és jegyért sorban állók között felfedez egy momentumost biztosan szájon vágja. Erre jött válaszul az érvelés, hogy a Momentumnak négy pontja van arra, hogy miért ne rendezzen Budapest olimpiát. Összefoglalva a négy pontot röviden: a FIDESZ mondjon le. 

Civilek állnak, illetve álnak tűnő civilek (Fotó: MTI)

Ennyit az érvekről és a civilek semlegességéről. 

Azt továbbra is kikérem magamnak, hogy az ország sorsát így vagy úgy, de jelentősen befolyásoló ügyben kizárólag a fővárosiak döntsenek. Ez azért nem játék. Persze azért a 138 ezer aláírást össze kell ám szedni ehhez, amit egyáltalán nem könnyít meg, hogy bukott baloldal minden pártja a kezdeményezés mögé állt, mert őket már biztosan, a belőlük kinövő Momentum Mozgalmat pedig hamarosan utálja majd az ország nagyobbik fele. 

Mert hiába mondják magukról, hogy ők civilek. Nem azok és már a vak is látja, hogy ezek a civilek pucérok. 

UPDATE!!!

Legyen még itt két fotó. Az elsőn Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Horváth Csaba fővárosi szocialista képviselő írja alá az ívet. 

Fotó: MTI

A másik pedig önmagáért beszél, de lesznek rajta ismerős fejek. 

Fotó: Bal lator a XVIII. kerületben / Facebook

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/33288/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
József 2017-01-23 12:24:16
Milyen jó volna, ha megvolna a gárda. Megtudnák védeni az aláíró asztalokat
TŐLEM (cop. Tamás Gáspár Miklós).
Mivel nem tudni ki a borogató mindenkit elzavarnának az aláírás helyéről a biztonság kedvéért!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?