Blogolj!

Szavazz a szocikra! 1,2 milliárd a tartozásuk…


Tartozni senki sem szeret. Dolgozni is – sajnos – csak kevesen. Márpedig munka nélkül nehéz megélni, ha csak úgy nem…

Ha csak úgy nem, hogy vezetők leszünk, hatalmat szerzünk, és majd ügyeskedve eltűntetjük az adóságot. Így aztán már értem, hogy miért van már – elméleti – miniszterelnök-jelöltje a szegfűs pártnak, miért akarnak már május-júniusra kiállítani 106 egyéni képviselő-jelöltet. Ugyanis nyakig ülnek az adósságban.

A Magyar Nemzet szerint 2016 nyarára a Magyar Szocialista Párt tartozása elérte az 1,2 milliárd forintot, ami csaknem háromszorosa annak az összegnek, amit az MSZP 2016-ban állami párttámogatásként kapott.

Az MSZMP utódpártja – vajh, krumplileveses Kádár elvtárs mit szólna ehhez? – az utóbbi időkben már az alapvető szolgáltatások díjával is adósa maradt magánszemélyeknek és cégeknek, de állami és kereskedelmi pénzintézeteknek is tartozik.

És mindezt nem akármilyen bravúrral ám! A kormányzat – sikeres – gazdaságpolitikáját 2010 óta napi rutin-szerűen ekéző posztkomcsi párt annak ellenére görgetett maga előtt 2013-ban és 2014-ben lejárt adósságokat, hogy a 2015-ös pénzügyi beszámolójuk hozzávetőlegesen 300 millió forintos nyereséget mutatott. A kérdés talán másban is felmerül: mi a túróra fordították ezt a pénzt?

Szóval a gőgös hőzöngések helyett előbb saját házuk – székházuk már nincs, így inkább rácsos irodájuk – előtt kellene sepregetni. Vagy már seprűre sem telik és ezért bohóckodta-röhögte szét sajtótájékoztatóját Szanyi Tibor legjobb tanítványa, Kunhalmi Ágnes?

Ezt nem tudni, csak azt, hogy miért akarják a szocik, hogy rájuk szavazzunk.

Programjuk, vállalható jelöltjük ugyan nincs, de legalább adósságuk sem lesz majd…

Ez eddig rendben van.

Kérdés: akarjuk mi ezt fizetni?

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/33173/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?